Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Градска управа
  4.  » 
  5. Одјељења и службе
  6.  » 
  7. Служба цивилне заштите
  8.  » Карта потенцијално ризичних подручја – ДРАС
Карта потенцијално ризичних подручја – ДРАС

Систем за анализу ризика од катастрофа – ДРАС  је прва онлајн платформа која пружа ажурне информације доносиоцима одлука и грађанима о изложености природним катастрофама – поплавама, клизиштима и земљотресима на подручју Зворника.

Систем омогућава несметан приступ научним подацима о опасностима од поплава, клизишта и земљотреса са циљем повећања свијести о ризику од катастрофа на одређеном локалитету. Састоји се од три модула од којих је један доступан грађанима, а друга два одговарајућим локалним властима. Модул намијењен јавности користи мапе опасности и пројектује их на јавно доступне Гуглове мапе, тако да их је једноставно користити. Повезан је и са подацима о нивоу падавина и водостаја који су јавно доступни од хидрометеоролошких завода и агенција за воде.

 Адреса интернет странице преко које грађани могу приступити ДРАС-у је преко Развојног програма уједињених нација: https://drasinfo.org/

ДРАС је развијен кроз пројекат „Међусобно повезивање у управљању ризицима од катастрофа“ (IDRIM) којег финансира Агенција за развојну сарадњу Италије, а проводи Развојни програм Уједињених нација (UNDP).

Pin It on Pinterest

Share This