Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инвестирај
  4.  » Зашто улагати у Зворник
Зашто улагати у Зворник

ЗВОРНИК 

ОТВОРЕН И ПОСЛОВАН, ГРАД НА ВОДИ КОЈИ СПАЈА ТРАДИЦИЈУ И НОВЕ ВРИЈЕДНОСТИ И ПРУЖА ЈЕДНАКЕ МОГУЋНОСТИ ЗА СВАКОГА.

Скупштина града Зворник је 2018. године усвојила  Стратегију интегрисаног локаланог развоја града Зворник за период 2018-2027. године, као кључни стратешко-плански документ који усмјерава развој града.

ГЕОСТРАТЕШКИ ПОЛОЖАЈ

Зворник је раскрсница магистралних и регионалних путева. Кроз Зворник пролази међународна жељезничка пруга, четири прелаза преко границе између БиХ и Србије.

НАЛАЗИШТА РУДА

У Зворнику су евидентирана значајна налазишта кварца, кречњака, шљунка и пијеска.

ИЗВОРИШТА МИНЕРАЛНИХ ВОДА

Веома љековите и надалеко познате минералне воде у Зворнику налазе се у Витиничком Кисељаку и Козлуку. 

ХИДРО-ПОТЕНЦИЈАЛ

Богатсво Зворника је и у водама, а природу красе ријеке: Дрина, Дрињача, Хоча, Сапна, Каменичка ријека и Локањска ријека. 

КУЛТУРНО-ИСТОРИЈСКО НАСЉЕЂЕ

Разноликост и потенцијал једног мјеста огледа се и у културно-историјском насљеђу и његовом очувању. У Зворнику су познати бројни стећци, један од најстаријих римских рудник Дардагани, заштићени национални споменик средњевијековна тврђава стари град – Ђурђев град и бројни други споменици. 

ЦЕНТАР РЕГИЈЕ БИРАЧ

Град Зворник је административни, здравствени и економски центар регије Бирач коју чини шест општина и један град: Зворник, Осмаци, Шековићи, Власеница, Милићи, Братунац и Сребреница.

Као центар регије Зворник је сједиште суда, полицијске управе, болнице, привредних субјеката, различитих индустрија, услуга, трговине.

ИЗВОЗНО ОРЈЕНТИСАНА ПРОИЗВОДЊА

Зворник је деценијама имао традицију индустријског града. Велике фабрике прерађивачке, дрвне, текстилне, прехрамбене индустрије су дио зворничке понуде.

УСЛОВИ ЗА ПРЕДУЗЕТНИШТВО И ИНВЕСТИРАЊЕ

Град Зворник редовно суфинансира запошљавање и самозапошљавање, умањује комуналне накнаде, обезбијеђена је регистрација за један дан, минималан порез на имовину, ослобађање инвеститора дијела градских пореза и такси, формирана Пословна зона „Јадар“ и двије инвестиционе локације.

УНАПРЕЂЕЊЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Град Зворник опредијељен је да унаприједи животну средину и у сваком погледу побољша живот својих грађана. Континуирано се изграђује и модернизује водоводна и канализациона мрежа, отворена је санитарна регионална депонија, успостављен енергетски менаџмент.

ПРОСТОРНО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

У Зворнику се редовно ажурира просторно-планска документација. Адекватан и професионалан  урбанистички, регулациони и просторни план пружају могућност лакшег инвестирања у граду.

Извјештај о грађењу у 2020. години на територији града Зворника усвојила је Скупштина града Зворник. 

Град Зворник спроводи економске и друге реформе у циљу успостављања повољног пословног окружења. Израђена је просторно-планска документација, поједностављене су процедуре, скраћени рокови и смањени трошкови за отпочињање и развој пословања. У истраживању „Financial Times“-a за 2018. годину је Град Зворник наведен као четврти међу 10 микроградова Европе по исплативости пословања за инвеститоре.

Уколико сте заинтересовани за пословне могућности и понуду Зворника овдје можете попунити образац.

а) Образац (ћирилица)

б) Obrazac (latinica)

в) Form (English)

КОНТАКТ ОСОБЕ ЗА ИНВЕСТИТОРЕ:

Бојан Ивановић, замјеник градоначелника 

Телефон: 066/903-697
Е-пошта:bojan.ivanovic@gradzvornik.org

Дарко Стефановић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности 

Телефон: 066/775-627
Е-пошта: darko.stefanovic@gradzvornik.org

Биљана Милић, шеф Одсјека за управљање развојем и међународну сарадњу

Телефон: 066/077-333
Е-пошта: biljana.milic@gradzvornik.org

Pin It on Pinterest

Share This