Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » Градоначелник

О градоначелнику

Градоначелник Зворника

Бојан Ивановић

Биографија

Рођен је 03. новембра 1979. године у Зворнику.

Основну школу завршио је у Шепку и Лозници, а средње  образовање стекао је у Техничком школском центру у Каракају. Дипломирао је на Економском факултету  Универзитета Источно Сарајево спољну трговину и финансије. По занимању је дипломирани економиста.

На мјесто начелника Одјељења за финансије изабран је 2010. године, а замјеник градоначелника био је од 2015. године. У фебруару 2023. године на пријевременим изборима изабран је на мјесто градоначелника Зворника.

Политичку каријеру почео је 2001. године као омладински активиста. Године 2005. учланио се у Савез независних социјалдемократа и од тада је активан на политичкој сцени Зворника и Републике  Српске. Данас је  у Предсједништву Градског одбора СНСД-а у Зворнику и потпредседник је истог.

Ожењен је и отац троје дјеце.

Градоначелник у граду је извршни орган власти јединице локалне самоуправе. Градоначелник заступа и представља јединицу локалне самоуправе, руководи градском управом и одговоран је за њен рад. Градоначелника бирају грађани на општим непосредним изборима за период од четири године у складу са изборним прописима.

Градоначелник града  надлежан је да предлаже Статут града, предлаже одлуке и друга општа акта Скупштини, израђује нацрт и подноси Скупштини на усвајање годишњи буџет, годишњи биланс стања, економски план, развојни план, инвестициони програм, просторни и урбанистички план и остале планске и регулаторне документе који се односе на коришћење и управљање земљиштем, укључујући и коришћење јавног земљишта. Градоначелник између осталог обавјештава скупштину о свим питањима из надлежности града, њених права и обавеза, спроводи локалну политику у складу са одлукама скупштине, извршава локални буџет и обезбјеђује примјену одлука и других аката скупштине.

Pin It on Pinterest

Share This