Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » Градоначелник

О градоначелнику

Градоначелник Зворника

Зоран Стевановић

Биографија

Рођен: 02.01.1965. године у Трновици, град Зворник

Образовање: Основну школу завршио у Роћевићу, град Зворник, а Гимназију у Лозници. Дипломирао је 1989. године на Грађевинском факултету у Сарајеву и стекао звање дипломирани инжењер геодезије.

Радно искуство:

  • Асистент на Грађевинском факултету у Сарајеву школске 1989/90 године
  • Шеф катастра у СО Калесија од 1990. до 1992. године
  • Директор предузећа „МН“ Лозница од 1992. до 1998. године
  •  Од 1998. године ради као самостални предузетник

Политичка каријера: Као кандидат СНСД-а за начелника општине Зворник изабран је први пут на пријевременим изборима 04.02.2007. године. Поново је изабран за начелника Зворника на изборима одржаним 2008. године, 2012. и за градоначелника 2016. године. Власник и сувласник је више предузећа у Републици Српској, БиХ и Републици Србији. Ожењен је и са супругом Надом има два сина.

Градоначелник у граду је извршни орган власти јединице локалне самоуправе. Градоначелник заступа и представља јединицу локалне самоуправе, руководи градском управом и одговоран је за њен рад. Градоначелника бирају грађани на општим непосредним изборима за период од четири године у складу са изборним прописима.

Градоначелник града  надлежан је да предлаже Статут града, предлаже одлуке и друга општа акта Скупштини, израђује нацрт и подноси Скупштини на усвајање годишњи буџет, годишњи биланс стања, економски план, развојни план, инвестициони програм, просторни и урбанистички план и остале планске и регулаторне документе који се односе на коришћење и управљање земљиштем, укључујући и коришћење јавног земљишта. Градоначелник између осталог обавјештава скупштину о свим питањима из надлежности града, њених права и обавеза, спроводи локалну политику у складу са одлукама скупштине, извршава локални буџет и обезбјеђује примјену одлука и других аката скупштине.

Pin It on Pinterest

Share This