Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Култура
  4.  » Градске установе културе
Градске установе културе
ЈУ НАРОДНА БИБЛИОТЕКА И МУЗЕЈСКА ЗБИРКА

 

 

 

 

 

 

Адреса:  Светог Саве број 9, 75400 Зворник
Телефон: 056/211-234; 056/210-260
Факс: 070/311-690
Е-пошта: bibliozv@yahoo.com
Директор: Његослава Стјепановић

Народна библиотека и музејска збирка у Зворнику почела је давне 1946. године,  представља спој традиционалног и модерног, чувар је знања и мост између прошлости и будућности.  Јавна установа Народна библиотека и музејска збирка Зворник смјештена је објекту Касина у центру града.

Располаже са 70.000 наслова различитих стручних група. У оквиру библиотеке ради мултимедијална читаоница са 20 мјеста у којој се свакодневно могу прочитати дневна и недељна штампа. Стална етнографска и археолошка поставка музејске збирке, тематске изложбе, едукативни садржаји за све узрасте, бројне  књижевне и вечери поезије, дружење са познатим писцима и пјесницима чине цјелину у оквиру ове установе.  Установа запошљава 8 радника.

ЈУ ДОМ ОМЛАДИНЕ

Адреса:  Трг краља Петра I Карађорђевића 10, 75400 Зворник
Е-пошта: domomladine@gmail.com
Директор: Ђорђе Деурић

ЈУ „Дом омладине“ Зворник је јавна установа основана од Скупштине града Зворник са циљем да подстиче и афирмише креативно стваралаштво младих у области културе и да утиче на побољшање културног живота града. У Дому се организују: књижевне промоције, ликовне изложбе, концерти, позоришне представе, пројекције играних и документарних филмова, едукативне радионице, предавања и трибине. Зграда ЈУ “Дом омладине Зворник“ је тако конципирана да садржи различите просторије за различита културна, едукативна и забавна догађања. Састоји се из следећих цјелина: велика позоришна сала, мала кино сала, дискотека, сала за конференције, играоница за дјецу, хол.

Дјечији хор Дома омладине „Звончићи

Од 2019. године функционише у оквиру Дома омладине. У хору вјежбају дјеца узраста од 5 до 13 година, а хоровођа је Христијана Сандић.

Pin It on Pinterest

Share This