Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Зворник подстиче развој повољног пословног окружења

Зворник подстиче развој повољног пословног окружења

24.10.2022.

На недавно одржаној конференцији „Партнерство за конкурентан регион“ у Дубровнику представницима Града Зворника уручена је награда у оквиру Програма сертификације повољног пословног окружења у Југоисточној Европи (БФЦ СЕЕ). Према ријечима Драгане Милошевић, шефице кабинета градоначелника Зворника то је признање за систематичан рад на стварању и унапређивању услова за обављање привредних дјелатности на подручју града Зворника.

„Недавно смо имали прву надзорну провјеру која је резултирала закључком да је Градска управа обезбједила континуитет активности у примјени БФЦ стандарда тако да је Зворнику потврђен статус јединице локалне самоуправе са повољним пословним окружењем“, истакла је Драгана Милошевић.

Град Зворник је БФЦ сертификат добио у 2021. години и тиме постао једна од локалних заједница на простору Југоисточне Европе повољних за улагање.

„Стицање сертификата је подразумијевало између осталог да Зворник има усвојену стратегију развоја која се успјешно реализује, ефикасну организациону структуру, функционалан привредни савјет, успостављен систем услуга за добијање грађевинских дозвола, проактиван приступ промоцији инвестиционих прилика, адекватну инфраструктуру и поуздане комуналне услуге, итд“, додала је Драгана Милошевић. Привредна комора Републике Српске, као акредитовано тијело у Републици Српској, од 2013. године, проводи програм сертификације градова и општина према БФЦ СЕЕ стандарду. До данас је у Српској (ре)сертификовано 13 једница локалне самоуправе према захтјевима БФЦ СЕЕ стандарда.

Pin It on Pinterest

Share This