Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Зорану Стевановићу од данас тече пети мандат на мјесту првог човјека града Зворника. Он је у Централној изборној комисији у Сарајеву преузео сертификат након што је на изборима одржаним 15. новембра у трци за градоначелника Зворника, као кандидат СНСД-а, освојио 23.403 гласа или 73,5 процената и тако далеко иза себе оставио остала три кандидата.

 Градоначелник је рекао да му је данас уобичајен радни дан без обзира што почиње његов нови мандат. Он је истакао да ће у наредне четири години наставити да реализује све планирано.

„Необично је било само први пут, а сваки следећи мандат је практично био наставак онога што смо радили до тада. Очекујем да ћемо помоћи и дати пун допринос, као локална самоуправа, да се и град Зворник и Република Српска и регион ријеше пандемије вируса корона, да ћемо дати свој допринос да привредни раст и развој у нашем граду иду узлазном путањом, као и да ћемо у 2021. години обезбједити барем још једну нову инвестицију у нашем граду. Такође, реализоваћемо започете инфраструктурне пројекте и започећемо нове. Можда је вријеме и да  Градска управа добије ново сједиште. Можда није тренутак да се бавимо градњом градске куће, али мислимо да то Зворник заслужује, нарочито ако се узме у обзир потреба за енергетским уштедама. Наставићемо да водимо рачуна о нашим најмлађима и дјеци, почев од породилишта преко јаслица, вртића, основне и средње школе до факултета, као што смо радили и до сада.“

Градоначелник је поручио и да ће сви политички субјекти са напредним идејама добити прилику да учествују у локалној власти.

„Наставићемо да водимо политику као до сада у оквиру које дајемо прилику свим политичким субјектима да партиципирају у градској власти и да не гурамо у страну никога ко има напредне идеје, никога ко жели са нама да ради и гради бољи Зворник и град за боље сутра наших Зворничана.“

Он је додао да се добра сарадња са републичким органима подразумијева, те да је она до сада резултирала веома значајним и добрим пројектима.

 „Наш буџет је јако скроман за неке нове озбиљне инвестиције. Ја очекујем да ће можда и прије краја ове буџетске године бити расписан јавни позив за радове на регулацији корита ријеке Хоче гдје ће бити обухваћен дио од магистралног пута низводно до ушћа у ријеку Дрину. Спремамо пројектну документацију и за регулацију корита ове ријеке узводно 2,5 километра од магистралног пута, а то сам напоменуо из разлога што то не радимо средствима нашег локалног буџета, него Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, односно „Вода Српске“ које ће провести комплетну тендерску процедуру.“

Стевановић је први пут на функцију начелника општине Зворник изабран на пријевременим изборима у фебруару 2007. године.  На ту позицију реизабран је 2008. и 2012. године. Он је и први градоначелник у историји нашег града јер је и на локалним изборима 2016. године однио убједљиву побједу.

Изјаву градоначелника Зворника можете погледати на линку:
https://www.youtube.com/watch?v=cb6qwgZSO0M&feature=youtu.be.

Pin It on Pinterest

Share This