Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » У Зворнику представљен Правилник о извјештавању о рекламацији потрошача

У Зворнику представљен Правилник о извјештавању о рекламацији потрошача

18.10.2022.

Удружење за заштиту потрошача „ДОН“ Приједор у сарадњи са удружењем за заштиту потрошача „Природа“ из Братунца представили су данас у Градској управи Зворника „Правилник о садржају и начину достављања извјештаја у поступку инспекцијског надзора по рекламацији потрошача“.

Према ријечима Мурисе Марић, извршне директорице удружења за заштиту потрошача „Дон“ из Приједора у току примјене Закона о заштити потрошача у Републици Српској забиљежен је све већи број грађана који се обраћају удружењима потрошача и републичким и општинским инспекторима за рјешавање приговора у вези са услугама или робама.

„Досадашња пракса је показала неуједначеност у раду инспекцијских органа. Због тога је у сарадњи са Републичким инспекторатом креиран транспарентан механизам инспекцијског надзора приликом рјешавања потрошачких приговора. Уједно, израдили смо документ са смјерницама које ће омогућити подједнако поступање свих инспекцијских органа у цијелој Републици. Смјернице треба да усвоји Влада Републике Српске. Ми смо током оваквих састанака сазнали много корисних информација, размијенили искуства и свакао унаприједили сарадњу,“ истакла је Марићева.

На представљеном Правилнику, заједно су радили удружења за заштиту потрошача и Републички инспекторат, а њиме се уређује област инспекцијског надзора. Правилник би требало да у наредном периоду усвоји Републички инспекторат.

Pin It on Pinterest

Share This