Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Субвенција превоза ученика из градског буџетa

Субвенција превоза ученика из градског буџетa

10.08.2021.

Према градској Одлуци о субвенцији превоза ученика и ове године ово право имају сви ученици основних и средњих школа који немају дотацију Министарства, у зависности од њиховог статуса.

Да би остварили ово право ученици треба да преузму потврду у Градској управи Зворник, канцеларија бр. 12, почев од 23. августа 2021. године.

Град Зворник ће за дјецу без родитељског старања, дјецу без оба родитеља, дјецу ометену у психофизичком развоју и за њихове пратиоце у стопостотном износу финансирати мјесечну карту. У потпуности ће бити финансирана и мјесечна карта за ученике средње школе који су носиоци Вукове дипломе.

Субвенција за дјецу чији су родитељи корисници социјалне помоћи или туђе његе, дјецу без једног родитеља и дјецу ратних војних инвалида свих категорија износи 50 одсто од укупне цијене мјесечне карте. Са 50 одсто биће субвенционисани трошкови превоза у случају гдје у породици има троје и више школске дјеце, а један или оба родитеља су незапослени и у породицама са четворо и више малољетне дјеце, те за основце чија је школа удаљена до четири километра, као и средњошколцима који су у претходној години имали просјек оцјена 5,00.

За ученике основних школа за које Министарство не врши партиципацију и свим средњошколцима, без обзира на социјални или други статус Градска управа ће плаћати 30 посто цијене карте.

У овој години за ову намјену у градском буџету планирано је 230.000 КМ.

Одлука о субвенцији објављена је на званичној интернет страници Града Зворника и на огласној табли Градске управе Зворник. Све информације могу се добити лично у канцеларији бр. 12 и путем телефона бр. 056/232-233.

Pin It on Pinterest

Share This