Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Позив корисницима новчане помоћи или права на личну инвалиднину да поднесу захтјев за субвенцију

Позив корисницима новчане помоћи или права на личну инвалиднину да поднесу захтјев за субвенцију

17.01.2023.

Од 1. јануара 2023. године Град Зворник субвенционира трошкове коришћених комуналних водних услуга за угрожене категорије.

Да би остварили ово право неопходно је да корисници новчане помоћи и корисници права на личну инвалиднину код Центра за социјални рад поднесу захтјев у Центру за социјални рад. Уз то  треба да приложе копију личне карте, овјерену кућну листу и последњи рачун за услуге АД „Водовода и комуналије“.  

Одлуку о субвенционисању трошкова коришћених комуналних водних услуга за угрожене категорије у граду Зворнику донијела је градска Скупштина. Њоме се корисницима одобрава субвенција од по 3 m3  воде и канализације  по члану домаћинства мјесечно.   

Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић истакао је да је оваква одлука донесена  као вид помоћи социјално угроженом становништву у вријеме пораста цијена и основних трошкова живота.

Замјеник градоначелника раније је рекао да ће око 400 домаћинстава бити обухваћено субвенцијама, те да ће њихови рачуни из Водовода и комуналија бити мањи него што су били до повећања цијена услуга АД „Водовод и комуналије“.

Pin It on Pinterest

Share This