Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Почиње кампања „Април-мјесец чистоће“
Почиње кампања „Април-мјесец чистоће“

У понедељак, 04. априла представници Комуналне полиције одржаће предавања за ученике првих и шестих разреда ОШ „Свети Сава“ у Зворнику и тиме ће званично започети овогодишњи „Април – мјесец чистоће“. Након тога, биће организовне презентације у свим централним основним школама и вртићима на подручју Зворника.

Град Зворник ће обиљежити „Април-мјесец чистоће“ бројним активностима планираним у сарадњи са институцијама, предузећима и удружењима грађана. Чишћење градске капије на улазу у Зворник из правца Дивича биће реализовано са планинарским удружењима „Корак“ и „Младост“ и предузећем АД „Водовод и комуналије“. У граду ће бити урађено додатно озелењавање, а на шеталишту на Дрини биће замијењене канте за смеће.

Одјељење за стамбено-комуналне послове и послове саобраћаја покренуће јавну набавку за избор најбољег извођача за чишћење дивљих депонија у износу од 20.000 КМ.

ЈНУ Институт за заштиту и екологију Републике Српске реализује пројекат „Унапређење капацитета јавних служби за управљање отпадом у прекограничном региону“, а једна од активности је израда базе података о дивљим депонијама у Зворнику.

У оквиру пројекта развијена је апликација за пријаву дивљих депонија на подручју Зворника и њу можете преузети у Гугл продавници: https://play.google.com/store/apps/details?id=io.cordova.InterregIPA

WEB презентација пројекта је доступна на линку: http://cbcsrbbihup.org/home

У наредном периоду биће потписан и уговор за израду Студије о стању животне средине за локацију напуштене депоније „Тилић Ада“, што је предуслов за њену будућу санацију.

Заштита животне средине подразумијева скуп различитих поступака и мера који спречавају њено угрожавање  с циљем очувања биолошке равнотеже. Еколошка одбрана треба да представља трајну обавезу свих чланова друштва, док је брига о животној средини приоритет од свеукупног значаја за друштво. Здрава животна средина је основ за очување људске егзистенције, здравог развоја друштва и битан фактор за ниво живота становништва.

Pin It on Pinterest

Share This