Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Грађани
  4.  » Питања и одговори
Питања и одговори
Невена, 28. априла 2019. Поштовани, Мислим да би било вријеме да се учини нешто по питању потока Златица у улици Симе Перића. Не знам на који начин, мислим да је то посао градске управе већ да смисли како, да се заштити од превелике количине отпада која је сада у дијелу водопада близу Цркве почело да прима изглед депоније. Тај дио потока је некада представљао станиште рибицама и јос неким врстама, а данас смећу. Сваки пут кад дођем кући згрожавам се и зашто нико не учини нешто по том питању. На неки начин кажњавајте новчано становништво које баца отпад у водоток ако је могуће и сл. Знам да је људима код нас еколошка свијест у минусу, али опет требате нешто учинити по том питању да нам град буде љепши. Срдачан поздрав!

Одговор на питање постављено градоначелнику, дана 28.04.2019.год.
ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА СТАМБЕНО-КОМУНАЛНЕ
ПОСЛОВЕ И ПОСЛОВЕ САОБРАЋАЈА

Поштована Невена,
Добро је да још увек постоје савесни грађани попут Вас и да примећују лоше поступке осталих суграђана у тежњи да се заштити животна средина.
Јако је тешко ријешити поменути проблем – спријечавање одлагање отпада на поменутој локацији у потоку Златица у дијелу водопада близу цркве, баш из разлога што ту на тој локацији не постоји инсталирани видео надзор те је немогуће пратити ко од грађана одлаже своје смеће и прави дивљу депонију. Такође морате знати да већи дио тог поменутог отпада који се налази у ријечном кориту вода доноси и због водопада задржава се у том дијелу потока Златице.
Да би се решио тај проблем потребно је да неко попут Вас и људи који живе у том насељу дуж корита потока, који имају увид на поменуту локацију виде особу/е које врше одлагање смећа и пријаве комуналној полицији, како би она могла да реагује и спроведе кажњавање у складу са Законом. Само заједничком сарадњом грађана и Градске управе може се решити проблем тј. кажњавање несавесних грађана а потом и отклањање формиране депоније.
Пријава против лица која одлажу смеће може бити и анонимна уколико не желите да откривате свој идентитет или једноставно се обратите као група грађана или лично.
С поштовањем!

Бане, 16.јануар 2017. Поштовање,до кад ће се једном броју грађана толерисати непрописна паркирања а другим грађанима без предаха писати казне и празнити већ осиромашени и испражњени кућни буџети а све због недовољно места за паркирање? Срдачан поздрав из Карађорђеве улице.

Поштовани,
Захваљујемо на интересовању које сте показали за овај вид комуникације са Градском управом и Градоначелником.
У вези са Вашим питањем обавјештавамо Вас да је непрописно паркирање и санкционисање истог у надлежности саобраћајне полиције ЦЈБ Зворник.
С поштовањем,
Шеф Кабинета

Мирјана, 24.април 2016. Поштовани,наиме дјете сам погинулог борца и већ 7 година сам на бироу,нажалост немам никог ко би ми помогао да се запослим а нисам ни политички опредјељена, чујем кренуо је конкурс за приправнике ал ми рекоше немам шансу јер нисам у СНСД-у.Желим још да кажем да сам мајка двије принцезе и да нам је егзистенција угрожена па бих да вас питам и ЗАМОЛИМ да ли ја могу да као обичан грађанин без веза и страначке карте да добијем шансу да одрадим приправнички стаж!!! С поштовањем и унапред хвала

Поштована,Градска управа града Зворник расписала је дана 30.03.2016.године Јавни позив послодавцима за запошљавање и самозапошљавање; дјеце погинулих бораца, дјеце ратних војних инвалида ВРС, демобилисаних бораца ВРС и приправника; високе, више и средње стручне спреме у Зворнику.

Јавни позив је отворен до 28. априла 2016.године.

Циљ Пројекта је запошљавање лица из поменутих категорија, при чему град Зворник финансира 80% бруто плате радника.

Заинтересовани привредни субјекти подносе захтјев Градској управи, гдје прецизно наводе образовне профиле и број лица који су им потребни.

Након што Комисија, коју именује Градоначелник Зворника, обради приспјеле захтјеве привредних субјеката у смислу тражене документације по Јавном позиву, те о томе обавјести субјекте, исти су дужни да у року од најкасније 60 дана уз поштовање услова из Јавног позива, са евиденције Бироа за запошљавање, САМОСТАЛНО ОДАБЕРУ лица која ће запослити.

Након одабира лица од стране привредних субјеката, потписује се Уговор о суфинансирању запошљавања између Градске управе града Зворник и привредног субјекта.

Текст Јавног позива можете у цјелости погледати на интернет страници Градске управе града Зворник: www.opstina-zvornik.org

С поштовањем,Милош Томић

Дрина,4.март 2016. Да ли је Зворничко језеро јавно добро? Да ли општинска управа има план за развој туризма и коришћење овог туристичког потенцијала и тиме оствари прилив новца у буџет општине?

Воде су опште добро и као добром од општег интереса управља се на начин како је прописано одредбама Закона о водама и другим подзаконским прописима или одлукама надлежних органа.
Законом о водама прописано је да Јавна установа „ВОДЕ СРПСКЕ“ управља водама, јавним водним добром, као и хидротехничким објектима и системима, ријекама, потоцима, језерима, на начин прописан законом, на територији Републике Српске у складу са одредбама Закона о водама и другим одговарајућим прописима.

На читавој површини коју покрива градска управа Зворник, налазе се изузетне природне и културно-историјске вриједности које представљају потенцијале за развој туризма. Међу најзначајније спада Зворничко језеро, а затим и римски каменоломи у Дардаганима, средњевјековна тврђава Ђурђев град, стећци,те извори љековите минералне воде у Кисељаку.
Зворничко језеро је прва акумулација на ријеци Дрини (1955. године). У приобаљу Зворничког језера налазе се мале плаже, велики број викенд кућа и неколико угоститељских објеката, а вожња кајака, кануа и народних чамаца уз риболов, купање и одмор само су неке од активности којима се туристи могу бавити на овом језеру. На језеру се одржава Државно првенство у кајаку и кануу на мирним водама. На језеру је могуће изнајмити приватан смјештај. Планови Градске управе да се улагањем у инфраструктуру и промоцију Зворничког језера  побољшају услови за развој ових врста туристиучко-спортских потенцијала.
Један од значајнијих пројеката који је планиран на Зворничком језеру, а налази се у фази пројектне идеје, је плутајућа плажа замишљена у виду дрвене платформе формиране од два лука спојена кружном платформом. На платформи је планиран отворени бар са 120 мјеста и простор за лежаљке. Поред платформе предвиђен је и помоћни објекат са мушким и женским мокрим чвором и магацином за потребе бара. Фронтални зид помоћног објекта уједно служи и као позадина за платно отвореног љетног биоскопа. Планирана је и изградња приступног пута до плаже са паркинг простором. Пројекат садржи и озелењавање и освјетљење простора. Површина платформе износи 3.800м2, а стрми терен на којем су планирани приступни путеви, паркинг и помоћни објекат обухвата површину од 8.200м2. Локација плутајуће плаже планирана је на терену испод мотела Видиковац. Напомињемо да је Градска управа града Зворник израдила и усвојила Стратегију интегрисаног развоја општине Зворник за период 2012-2017. године, и у стратешком циљу  Одрживо коришћење природних ресурса и културно историског наслеђа, под редним бројем 1.2.8. налази се пројектна идеја Подстицај развоја туризма на Зворничком језеру.

Гордана Јоцић,28.јануар 2016. Добар дан начелниче Зворника, пошто не знам коме више да се обратим (до сада сам звала електродистрибуцију, вашу службу за јавну расвјету, приватну фирму која је одржава -све без резултата. Наиме у Гробницама , улица Нова, Зеленгорска и остале немају градску расвјету већ мјесец дана. Улице су потпуно у мраку а имајући у обзир стање улице и тротоара питам се како ће то завршити. Друго питање : управо стање тротоара у Зеленгорској, он више не постоји, излокан је од кише, ужас. Пуно поздрава Гордана Јоцић

1.Упознати смо са проблемом уличне расвјете у Насељу Гробнице и у току су радови на идентификацији узрока због чега нема напајања електричном енергијом у водовима за уличну расвјету.
Обзиром да су ријешени проблеми око набавке материјала за одржавање јавне расвјете у граду, очекујемо да ће наведена јавна расвјета бити у функцији у року од 7 дана.

2.У току 2016.године, планирали смо радити реконструкцију дијела главних дистрибутивних и потисних цјевовода у граду, између осталог и резервоар „Гробнице“, па ћемо у склопу тих радова планирати реконструкцију тротоара у Улици 9 Априла (бивша Зеленгорска).

Маја Николић,13.новембар 2015. Поштовани, Да ли ће следеће године бити расписан конкурс за приправнике и у ком мјесецу?

Поштована,
Биће размотрена могућност пријема приправника ,а све у складу са Буџетом Општинске управе Зворник за 2016 годину.
Кабинет Начелника

ОБЛАСТИ ПРИЈАВЕ КОМУНАЛНИХ ПРОБЛЕМА
НЕПРОПИСНО ПАРКИРАЊЕ

Подразумијева паркирање на зеленој површини и резервисаном паркинг мјесту,  непрописно паркирање у смислу заузећа два паркинг мјеста, и слично.

УЛИЦЕ И ПУТЕВИ

Подразумијева мања и већа оштећења на градским улицама, локалним путевима и некатегорисаним путевима, као што су ударне рупе, одрони, клизишта, дрвеће и друге препреке. 

НЕПРОПИСНО ОДЛАГАЊЕ ОТПАДА

Подразумијева одлагање отпада на мјестима која за то нису предвиђена и дивље депоније.

САОБРАЋАЈ

Подразумијева неисправну вертикалну сигнализацију као што су: семафори, саобраћајно знакови и хоризонталну сигнализацију, нпр: лежећи полицајци, пјешачки прелази, зауставна и раздјелна линија на коловозу и слично, те саобраћајну сигнализацију, ометање пјешачког и аутомобилског саобраћаја.

РАСВЈЕТА

Подразумијева неисправну и оштећену јавну расвјету. 

ЗЕЛЕНЕ ПОВРШИНЕ

Подразумијева неадекватно одржавање зелених површина у граду, нередовно кошење, сува и оштећена стабла, украсно биље и остало растиње. 

ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА

Подразумијева прекид у снабдијевању водом, запрљану воду, квар на прикључном мјесту, зачепљење канализације, неисправне и оштећене шахтове. Наведени и слични проблеми се требају односити на водоводне и канализационе системе којима управља предузеће АД „Водовод и комуналије“.

ТОПЛИФИКАЦИЈА И ГАСИФИКАЦИЈА

Подразумијева прекид у снабдијевању гасом, прекид у снабдијевању топлотном енергијом, неадекватну испоруку топлотне енергије, ненајављене прекиде испоруке топлотне енергије, неисправност на уређајима који доводе топлотну енергију до домаћинстава, а који су у надлежности града.

РУШЕВНИ ОБЈЕКТИ И ФАСАДЕ

Подразумијева пријаву рушевних објеката и фасада, који представљају  опасност за лица и објекте у непосредном окружењу. 

ОДВОЗ ОТПАДА

Подразумијева нередован одвоз комуналног отпада, препуњене и неисправне контејнере и канте. 

УРЕЂЕЊЕ И ОДРЖАВАЊЕ ГРАДСКОГ ГРОБЉА

Подразумијева уређење и одржавање заједничких дјелова градског гробља, приступне путеве, стазе, јавне чесме, кошење траве и слично. 

Pin It on Pinterest

Share This