Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Данас је одржана 5. сједница Привредног савјета града Зворника на којој су разматране и једногласно усвојене све тачке дневног реда.

Привредни савјет је савјетодавно тијело које јача комуникацију јавног и приватног сектора. Броји 35 чланова из Градске управе, привредног сектора, јавних предузећа, јавних установа и организација цивилног друштва, а његов предсједник је градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

Он је по завршетку састанка оцијенио да се оснивање овог тијела и редовно одржавање сједница показало као врло значајно и функционално.

„Ово је прилика да са члановима подијелимо утиске о самом буџету града и о другим битним питањима. Они нам дају врло корисне сугестије и истовремено од њих чујемо и о неким проблемима са којима се реални сектор сусреће. Прилика  је ово и да још боље и чвршће успоставимо сарадњу између јавне управе и реалног сектора и мислим да нам то добро иде, да има слуха за проблеме оних других и обрнуто тако да очекујем да ће се овако сјајна сарадња и плодотворни састанци наставити и убудуће.“

Градоначелник и предсједник Привредног савјета додао је да сви, и јавни и приватни сектор, дишемо исти ваздух, живимо у истом граду и функционишемо на истом простору.

„Све су ово реални и практични људи који осјећају и проблеме које има јавни сектор. Данас се видјело да пројекти о којима смо разговарали и које предлажу и они и јавни сектор имају заједнички именилац и да је то практично исти поглед на проблеме и на рјешења које нуди Градска управа.“

Члан Привредног савјета Саво Ерић, власник АД „Зворник путеви“, оцијенио је да је данашњи састанк био врло конструктиван, да су многи привредници изнели своје мишљење о протеклој и почетку ове године, као и о проблемима који су везани за пандемију вируса.

„Проблем су радна мјеста, сви су то истакли, а наша жеља и циљ је да их у овој години сачувамо што више. Приједлози везано за буџет били су конструктивни, а оно што сам ја данас дискутовао односило се на саобраћајну инфраструктуру првенствено везано за обилазницу око Зворника, пут преко Шћемлије, уређење улазног и излазног дијела у град, а надамо се да ће питање кружног тока у Каракају у овој години бити ријешено. Водоснабдијевање и све остало је добро. Надамо се да ће многи ови пројекти бити релаизовани у овој години и подржавам то.“      

На данашњем састанку чуле су се и похвале што се из градског буџета и у овако тешко вријеме издвајају средства, па чак и повећавају у односу на претходну годину, за подстицаје запошљавању, пољопривреди, за стипендије.

На дневном реду данашње сједнице Привредног савјета биле су информације о иницијативама са 3. и 4. сједнице и о стању у привреди и запошљавању Града Зворник на дан 31. децембар 2020. године, те приједлози Одлука о усвајању буџета Града Зворника за 2021. годину, о утврђивању накнаде за уређење градског грађевинског земљишта за 2021. годину, о измјенама и допунама Одлуке о комуналним таксама, као и Приједлог Програма кориштења буџетских средстава за подстицај пољопривредне производње на подручју града Зворника за 2021. годину, Извјештај о стању у пољопривреди на подручју Града Зворник у 2020. години, те Анализа резултата Анкете пословног сектора у 2021. години.

Pin It on Pinterest

Share This