Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Одржана 20. редовна сједница Скупштине града

Одржана 20. редовна сједница Скупштине града

06.07.2023.

На данашњој 20. сједници Скупштине града Зворника усвојенa је Информација о управљању јавним паркиралиштима.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић подсјетио је да је од 1. јула почела наплата са коначним циљем да се регулише стационарни саобраћај у граду.

„Био је присутан велики број возила која су непрописно паркирана, као и хаварисаних и оних која дуго нису била помјерана. Тај први циљ да се та аута склоне је постигнут и значајно је ослобођен број паркинг мјеста у граду, али нећемо стати на томе. Наши задаци су да повећавамо број паркинг мјеста, па смо тако на данашњој сједници донијели одлуке о куповини земљишта за повећање капацитета паркинга, конкретно на двије локације на подручју Б-блокова. Очекујемо да у наредних шест, седам мјесеци буде изграђено и стављено у функцију још неких 100-120 нових паркинг мјеста, а и убудуће ћемо наставити у истом правцу.“

Паркиралишта су подијељена у три зоне, црвена, плава и зелена, а укупан број јавних паркинг мјеста која су обиљежена и приведена намјени тренутно је 1.332.

Комуналне таксе су једнократна, повлашћена, претплатна и за резервацију, а предвиђено је и ослобађање од плаћања.  

Наплата се врши путем мобилног телефона или преко овлашћених продајних мјеста, а то су све трафике у граду, бензинске станице „Кесо Промет“ и „Нешковић“ и маркети „Зворничанка“.

Средства прикупљена од комуналних такси за паркирање уплаћују се на рачун јавних прихода посебне намјене и Град Зворник ће их користити за одржавање система за паркирање, проширење броја паркинг мјеста, изградњу нових паркиралишта и објеката за паркирање, путну инфраструктуру, као и у друге сврхе са циљем побољшања саобраћаја и паркирања.

Бојан Стевановић, шеф Одсјека за саобраћај и паркинг, истакао је да  је до сада поднет 1281 захтјев за издавање одређених карата, те да од почетка увођења система наплате у сваком тренутку у граду има слободних 30-40 посто паркинг мјеста. Он је додао да је од 1. јула у просјеку дневно продато од 1.000 до 1.200 дневних карата.

За паркирање возила којим управљају лица са инвалидитетом, а која посједују међународни знак инвалида, обиљежено је 46 паркинг мјеста на којима се такса неће наплаћивати.

Од плаћања комуналних таксе ослобођена су службена возила Градске управе Зворник, ватрогасна возила, службена возила МУП-а и возила хитне помоћи док су у службеној употреби или за вријеме интервенције, возила предузећа из области комуналних дјелатности за вријеме интервенције у отклањању кварова, као и ратни војни инвалиди  који посједују знак приступачности и породице погинулих бораца ВРС док остварују право на породичну инвалиднину.

На данашњој сједници прихваћен је и Извјештај о остварењу Плана имплементације Стратегије интегрисаног развоја града Зворника за 2022. годину у којем је наведено да се радило на реализацији 41 пројекта од којих су најзначајнији развој Пословне зоне Јадар, додјела подстицаја привредним субјектима, изградња новог блока Болнице и реконструкција постојећег, унапређење капацитета Центра за социјални рад и Професионалне ватрогасно спасилачке јединице, проширивање капацитета Дјечијег вртића „Наша радост“ и други.

Одборници су усвојили и одлуке о замјени земљишта кп.бр. 480/4 КО Зворник-град за земљиште кп.бр. 484/2 КО Зворник-гради и о замјени земљишта кп.бр. 1343 и кп.бр. 1342/1 КО Зворник град за земљиште кп.бр. 642/1 и кп.бр. 642/2 КО Зворник град, као и одлуке о продаји непокретности непосредном погодбом ради комплетирања грађевинске парцеле кп.бр. 6948/11 КО Зворник  и о продаји непокретности кп.бр. 8698/3 КО Зворник.

Донесене су и одлуке о прихватању непокретности означених као кп.бр. 8672/4 КО Зворник и о расписивању лицитације за продају непокретности означене као кп.бр. 7319/11 КО Зворник, те  Одлука о накнади трошкова поступка по издатом прекршајном налогу.

Усвојен је и Програм о измјени програма коришћена буџетских средстава за подстицај пољопривредне производње на подручју града Зворника у 2023. години ради усклађивања са законом.

На сједници је, због истека периода на који је постављен, разријешен в.д. директора Центра за социјални рад Иван Стевић, те исти именован за вршиоца дужности директора до окончања поступка конкурсне процедуре.

Pin It on Pinterest

Share This