Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Одржана 14. редовна сједница градске Скупштине

Одржана 14. редовна сједница градске Скупштине

14.09.2022.

На 14. редовној сједници Скупштине града Зворника усвојен је Извјештај о извршењу буџета за првих шест мјесеци ове године. Остварен је суфицит, јер су укупна буџетска средства, примици/приливи и неискориштена средства по основу обвезница из претходних година остварена са 13.565.905 КМ, док су расходи и издаци мањи за 586.459 КМ.

Замјеник градоначелника Бојан Ивановић рекао је да чињеница да је остварен суфицит за првих шест мјесеци ове године говори да се домаћински управљало буџетом.

Говорећи о пројектима замјеник градоначелника је истакао да се претходних дана кренуло интензивније са реализацијом, а разлог је што је почетком године дошло до великог поскупљења грађевинског материјала и горива због чега се често долазило у ситуацију да на расписаним тендерима извођачи одустају јер нису могли да испоштују оно што су сами понудили.

„У задње вријеме цијене су се стабилизовале, на основу њих су пројектоване цијене за реализацију пројеката и очекујемо да ће даље ићи својом динамиком. Све што не будемо завршили до краја године, наставиће се наредне године. Најкапиталнији пројекат је реконструкција постојећег блока и доградња новог блока болнице, ради се реконструкција градских улица, путне инфраструктуре и расвјете по мјесним заједницама. Очекујемо да крене и регулација обалоутврде ријеке Хоче. Данас смо донијели одлуку за куповину простора за потребе Дјечијег вртића „Наша радост“ што ће омогућити да 150-160 малишана који су на листи чекања добију прилику да користе услуге ове предшколске установе“.

Замјеник Ивановић је додао да је при крају израда пројектне документације за водовод Запад, те да се, уколико све буде ишло у складу са планом, очекује да на прољеће почне реализација што ће омогућити да око 1100 домаћинстава на подручју западног дијела града добију градску воду.

Одборници су донели и Одлуку о усвајању Стратегије интегрисаног развоја града Зворника за период 2018-2027 година ради усклађивања са измјенама регулаторног оквира о стратешком планирању и управљању развојем у Републици Српској.

У Извјештају о остварењу Плана имплементације Стратегије интегрисаног развоја града Зворник за 2021. годину наведено је да је рађено је на реализацији 41 од укупно 56 пројеката од којих су неки развој пословне зоне Јадаргдје је један нови привредни субјекат ушао, а два правна лица су обновила уговоре о закупу пословних просторија, привлачење инвеститора у пословну зону Инжењеринг гдје седам привредних субјеката врши изградњу и уређење пословних објеката тако да се овај пројекат сматра завршеним.Такође, додјела подстицаја привредним субјектима у оквиру чега су Градска управа Зворник и Завод за запошљавање РС – Филијала Зворник подржали 172 правна лица и предузетника од којих су четири нова инвеститора, добијање сертификата за повољно пословно окружења, реконструкција постојећег и изградња новог блока Болнице, доградња амбуланте у Брањеву и други пројекти.

Усвојен је и Извјештај о реализацији Плана капиталних инвестиција 2021-2023 година који је припремила Градска управа кроз консултације са представницима привредних друштава, јавних предузећа и установа, као и других друштвених субјеката и у који су уврштена 34 пројекта укупне вриједности 119.200.000 КМ. У  2021. години планирано је да се инвестира 26.684.100 КМ. години, а реализовано је 15.836.806,04 КМ односно 59,35 посто од укупног плана.

На сједници је донесена Одлука о куповини пословног простора за потребе Дјечијег вртића „Наша радост“ чиме ће се проширити капацитет ове предшколске установе и омогућити боравак за сву дјецу која су сада на листи чекања.

Одборници су усвојили и Одлуку о уступању пословног простора Центру за социјални рад на привремено коришћење и управљање који се налази у стамбено-пословном објекту у Улици Браће Обрадовића.

У усвојеној Информацији Полицијске управе о стању криминалитета, јавног реда и мира и безбједности саобраћаја на подручју града Зворника за првих шест мјесеци текуће године оцијењено је да је стање безбједности задовољавајуће. Између осталог, наведено је да је број кривичних дјела у поређењу са истим периодом прошле године повећан за 15 процената,  прекршаји из области јавног реда и мира смањени за око 19 процената, а и број саобраћајних незгода са настрадалим и повријеђеним лицима мањи је за 22 процента.

Због истека мандата досадашњим директорима у Дому за старија лица за директора је именован Бошко Васић, а у Дому омладине Ђорђе Деурић.

Усвојене су и одлуке о продаји непокретности кп.бр. 7265/27 КО Зворник непосредном погодбом ради комплетирања грађевинске парцеле, као и о уступању водовода у МЗ „Дивич“ на привремено коришћење и управљање предузећу „Водовод и комуналије“.

Pin It on Pinterest

Share This