Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Одржана 10. редовна сједница Скупштине града

Одржана 10. редовна сједница Скупштине града

24.02.2022.

На данашњој сједници одборници су усвојили  План капиталних инвестиција  2022-2024. година који је усклађен са Стратегијом интегрисаног развоја града Зворник за период 2018-2027. година, Планом буџета Града Зворник за текућу годину и финансијским процјенама за наредне двије године. У њему су садржани и капитални пројекти за којима се у међувремену указала потреба или прилика за реализацију те оне који су предложени од стране јавности.

Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић истакао је да се, када је усвајана Стратегија интегрисаног развоја првенствено водило рачуна о најкапиталнијим пројектима из разних области који ће донијети добробит суграђанима.

„Планом је предвиђено да се у ове три године утроши 70.824.280. КМ у ове пројекте што значи да ће Зворник и у том периоду бити велико градилиште, као и претходних година. Већи дио средстава су донаторска, док су мањим дијелом из редовног буџета или кредитног задужења.“

Усвојена је и Одлука о суфинансирању доградње, надоградње и реконструкције постојећег правосудног објекта у Зворнику за потребе Окружног суда, привредног суда, тужилаштва и правобранилаштва.

Замјеник градоначелника је појаснио да је носилац овог пројекта Министарство правде које ће финансирати изградњу, док Град Зворник финансира израду техничке документације – главног пројекта, утврђене таксе и накнаде у поступку издавања грађевинске дозволе.

„Очекујемо да у наредних мјесец до два дође до расписивања тендера и избора најповољнијег извођача радова.“  

Одборници су усвојили и Одлуку којом се утврђује да је просјечна, коначна грађевинска цијена једног квадратног метра корисне површине стамбеног и пословног простора на подручју града Зворника у 2021. години износила 1.030 КМ. Ова цијена је одређена на основу предрачуна из главних пројеката за које су издате грађевинске дозволе у претходној години и служи као основица за израчунавање висине ренте.

Усвојена је и Одлука о утврђивању критеријума категоризације спортова, спортских грана, услова за финансирање спорта и расподјели средстава градским спортским организацијама за 2022. годину.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Дарко Стефановић рекао је да је, као и прошле године, предвиђено 700.000 КМ за ову намјену.

„И расподјела је скоро идентична као и претходне године, осим за два фудбалска клуба који су промијенили рангове такмичења, један који је испао из треће лиге у четврту, те су му средства смањена, и за један који је из друге ушао у прву лигу па су средства увећана. Једини нови клуб који је први пут уврштен у буџет за спортске организације је клуб малог фудбала „Јанг бојс“ који се од прошле године такмиче у Другој лиги Републике Српске – рекао је Стефановић који је додао да се клубови који се не такмиче на званичним такмичењима не може се наћи у градској Одлуци о расподјели средстава.

Одборници су донијели и одлуке о комуналним таксама, те о измјени Одлуке о гробљима и погребној дјелатности на подручју града Зворника, као и Програм заједничке комуналне потрошње за 2022. годину. На Скупштини је донесена и Одлука о кориштењу намјенских средстава остварених  по основу промјене намјене пољопривредног земљишта у непољопривредно, као и План утрошка средстава од концесионих накнада, те Одлука о усвајању Плана коришћења средстава привредних друштава и других правних лица која имају сједиште на подручју града Зворник за реализацију посебних мјера заштите од пожара.

Прихваћена је и Информација о стању криминалитета, јавног реда и мира и безбједности саобраћаја на подручју града за прошлу годину.

Pin It on Pinterest

Share This