Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Од данас пријављивање породица са троје или више дјеце за „Поносну картицу“

Од данас пријављивање породица са троје или више дјеце за „Поносну картицу“

03.05.2023.

Замјеник градоначелника Зворника Милош Томић потписао је данас Уговор о реализацији пројекта „Пријатељи породице“ са предсједником Фондације „За породицу“ Драганом Дакићем.

Томић је истакао да ће на овај начин свим породицама са подручја Зворника које имају троје или више дјеце, од којих је бар једно малољетно, бити омогућено да се пријаве на позив Градске управе Зворник и постану власници Поносних картица РС.

„Кориштењем ових картица вишечлане породице моћи ће да остваре попусте код набавке роба или услуга код привредних субјеката, предузетника, спортских организација. Ово је још једна од активности, односно мјера пронаталитетне политике коју спроводи Град Зворник“ – рекао је замјеник градоначелника Томић који је позвао све заинтересоване да отворе своја врата Фондацији „За породицу“ и са њима склопе уговоре чиме ће постати партнери пројекта.

И Дакић је позвао локалне привреднике да се укључе у пројекат нагласивши да у Зворнику већ имају партнере који послују на републичком нивоу тако да ће приликом подјеле поносних картица зворничким породицама која је планирана за Међународни дан породице, картица већ имати одређену употребну вриједност.

„Према јутрошњим сервисним информацијама Зворник је град са највише рођених беба у Републици Српској, па ако се по јутру дан познаје рекао бих да смо на добром путу и да смо се окупили једним добрим послом, а то значи да ће од данас почети пријава поносних зворничких породица за стицање поносне картице путем које ће моћи да остварују попусте на добра и услуге код привредних субјеката широм Републике Српске, а од 1. јануара ове године и широм Србије. На свима нама је да заједно радимо да та употребна вриједност на локалном нивоу буде што већа и да се анимирају локални привредници. Оно што треба истаћи у оквиру овог пројекта јесте допринос локалне заједнице пословању сваког привредног субјекта који се укључи у овај пројекат јер стичу низ погодности путем фондације а које се тичу од маркетинга до давања и уступања напредних технолошких алата за пословање који ће им сигурно економски значити.“

Дакић је додао да се значај картице најбоље види у периоду опремања школараца, јер ту имају и најзначајније попусте и најзначајније привреднике.

„Суштина је да и поносна мајка чија дјеца иду у школу са дјецом од неког привредника, укључи тог привредника у пројекат, или да питају своју фризерку да се укључи. То се показало као најбољи рецепт за ширење пројекта, дакле да позову своје комшије и пријатеље који имају неки посао, а на другој инстанци је ангажованост локалне заједнице и надлежног одјељења.“

Већ преко 250 привредних субјеката у Српској су укључени у пројекат, неки на локалном, а неки на републичком нивоу, а попусти су од 5 посто па до 100 посто, колико дају спортски клубови.

Породице са троје или више дјеце могу се пријављивати за Поносну картицу већ од данас па до 12. маја до 12:00 часова у Градској управи Зворник, канцеларија бр. 12, како би прве картице биле уручене 15. маја. Информације о потребној документацији могу се видјети овдје.

Pin It on Pinterest

Share This