Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Развојна агенција Републике Српске у сарадњи са Градом Зворник организовала је тродневну обуку у области припреме и провођења пројеката за представнике локалних развојних агенција и локалних заједница из Зворника, Бијељине, Братунца, Милића и Осмака.

Марко Какућа представник Развојне агенције Републике Српске каже да Агенција већ шесту годину проводи обуке у 45 јединица локалне самоуправе у Српској и да је више од 300 полазника завршило исту. „Степен развијености локалних самоуправа је на различитом нивоу,а ми покушавамо да омогућимо свим самоуправама да се укључе. Резилтати показују да постоји континуирани раст припремљених пројеката на локаном нивоу, што нам је задовољство,“ истакао је Какућа.

Град Зворник има искуства у реализацији пројеката, сматра Биљана Милић, Шеф одсјека за управљање развојем и међународну сарадњу града Зворника. „Око 2/3 средстава утрошених на реализацију развојних пројеката ми повлачимо из екстерних извора. Овакве обуке нам помажу да припремимо још квалитетније пројекте, који ће бити прихваћени и од страних и домаћих донатора,“ изјавила је Биљана Милић из Градске управе града Зворника.

Обука је обухватила рад у групама, на конкретним пројектним приједлозима, према методологији која је тренутно најраспрострањенија код међународних донатора. До краја године иста обука биће организована и у Требињу, Источном Сарајеву и Добоју.

Pin It on Pinterest

Share This