Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

У оквиру рјешавања проблема недостатка паркиралишта у градском подручју Зворник је средином септембра добио нова 22 паркинг мјеста између РСЦ-а и магистралног пута. На овом потезу све до Црпне станице, као и на обали ријеке Дрине гради се још 218 паркинг мјеста.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић истакао је да је најмање задовољан како се овај проблем рјешава нагласивши да се тиме у Градској управи свакодневно баве и бавиће се. Он је напоменуо да град Зворник има скучен простор тако да је  јако тешко и скупо доћи до локације за изградњу адекватних паркинг простора.

„Ми смо у поступку куповине неколико старих кућа на простору Б-блокова, на потезу од старе болнице према Шћемлији и око Градске управе и у наредне три године град Зворник мора добити између 500 и 600 паркинг мјеста како бисмо коначно увели ред на нашим улицама и адекватну наплату – рекао је градоначелник који је додао да је, поред ових чија је изградња у току, у идућој години у плану је да се обезбиједи још 170 паркинг мјеста.

            Он је изнио податак да је у Зворнику од како је он на функцији начелника односно градоначелника изграђено и продато преко 1.000 стамбених јединица, а да су само три објекта имала и адекватан паркинг простор.

            „Чињеница је да су овдје мали плацеви и врло често неусловни за подземне гараже. Данас није вријеме за изградњу зграда са стотињак и више станова, праве се објекти са доста мање станова и ми гдје год можемо, гдје постоје услови, инсистирамо да број паркинг мјеста које обезбјеђује инвеститор буде адекватан броју стамбених јединица. Нажалост, имали смо само три таква објекта, а изграђено је преко 1.000 стамбених јединица, од како сам ја на овој функцији и из тог разлога морамо приступити градњи паркинг мјеста, јавних гаража. Да смо условљавали наше инвеститоре, угушили бисмо градњу у граду јер, док они не обезбиједе паркинг мјеста, Градска управа им не би могла издати грађевинску дозволу, а онда би то трајало неколико година и питање је да ли би било могућности да се адекватно и заврши.“

Pin It on Pinterest

Share This