Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Градоначелник обишао поплављена домаћинства

Градоначелник обишао поплављена домаћинства

29.05.2023.

Након обилних падавина протеклог дана и ноћи, бујични потоци су изазвали штете у 20 мјесних заједница на подручју града Зворника. Градоначелник Зворника Бојан Ивановић и Милош Томић, замјеник обишли су терен.

„Најгора ситуација на терену је у мјесној заједници Цер, гдје је вода ушла у пет стамбених објеката, али и у шест помоћних објеката и гаража. Штете су пријављене у 20 мјесних заједница од јутрос, прије свега на путној инфраструктури. Дошло је до прекида саобраћајница, покретања клизишта. Наше екипе су на терену и очекујемо да ће до краја дана стање да се поправи, барем толико да се живот настави одвијати у нормалнијим условима,“ истакао је градоначелник Ивановић.  

Вода је ушла у осам кућа и то у Церу (6), Ђулићима (1) и Ораовцу (1). Активирана су и поједина клизишта, наноса има на путевима, а под водом је и пољопривредно земљиште. Радници Службе цивилне заштите, Професионалне ватрогасно спасилачке јединице и Одјељење за стамбено комуналне послове и послове саобраћаја су на терену, ангажована је механизација за чишћење, а приоритет су домаћинства гдје је вода ушли у куће, као и локални путеви гдје има доста наноса блата и шљунка. Попуњеност корита ријека Хоче и Сапне је око 50 посто.

Pin It on Pinterest

Share This