Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ЕВРОПСКА СЕДМИЦА МОБИЛНОСТИ – ОБИЉЕЖАВАЊЕ У ЗВОРНИКУ

ЕВРОПСКА СЕДМИЦА МОБИЛНОСТИ – ОБИЉЕЖАВАЊЕ У ЗВОРНИКУ

16.09.2021.

Град Зворник се први пут ове године прикључио обиљежавању Европске седмице мобилности, која траје од 16. до 22. септембра, и заједно са бројним општинама и градовима у Европи истиче важност кретања људи са циљем здравијег живота.

Тема Европске седмице мобилности за 2021. годину је “Одржива мобилност за здравији живот”, а обиљежаваће се под слоганом “Крећимо се одрживо! Останимо здрави!

Европска седмица мобилности овога пута се фокусира на безбиједно пјешачење и вожњу бицикла, те корист коју овакав вид кретања може да има на наше здравље, животну средину и на наше рачуне! Кретање као вид транспорта не емитује штетне гасове и чува наш кардио-васкуларни систем и одржава тијело здравијим.

Испоставило се да су градови који промовишу пјешачење и вожњу бицикла испред коришћења приватних моторних возила, актрактивнији за живот.

Што се тиче личног здравља, студије су показале да бициклисти у просјеку живе двије године дуже него они који не користе бицикл те да узимају 15% мање дана за боловање, док 25 минута бржег хода дневно, може да продужи ваш живот и до седам година!

У оквиру ове седмице у Зворнику ће бити постављен мобилни саобраћајни полигон у дворишту Основне школе „Свети Сава“ величине 400 m2 на коме ће ученици моћи да се додатно едукују о саобраћају, организована шетња до тврђаве Ђурђев град, а заједно са Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске и Ауто-мото савезом РС биће организован дан за ролере, симулатор, косу раван и пијане наочаре.

Pin It on Pinterest

Share This