Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Зворник у пројекту унапређења у области управљања отпадом у прекограничном региону

Зворник у пројекту унапређења у области управљања отпадом у прекограничном региону

21.09.2022.

Представници града Зворника успјешно су прошли обуку у оквиру пројекта „Унапређење капацитета јавних служби у области управљања отпадом у прекограничном региону“ која је организована у уторак, 20. септембра у Бијељини. Пројекат се реализује у оквиру Инструмената за претприступну помоћ (ИПА програма) прекограничне сарадње Републике Србије (АП Војводина) и Републике Српске, БиХ

Циљ семинара јесте унапређење сарадње са невладиним еколошким организацијама и удружењима, локалним самоуправама регије Бијељина – Зворник, те јавним комуналним предузећима. Пројекат се фокусира на едукацији  о правилном управљању чврстим отпадом, учешћу јавности и приступу информацијама које се односе на животну средину кроз презентовање законодавног оквира у области заштите животне средине и области управљања отпадом у Републици Српској. Град Зворник је учешћем у овом пројекту израдио Студију локација дивљих депонија.

Догађају су присуствовали представници Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, партнера на реализацији пројектних активности, јединица локалних самоуправа у регији Бијељина – Зворник, инспекције надлежне за заштиту животне средине, представници јавих комуналних предузећа у регији обухваћеној пројектним активностима и невладиних еколошких организација и удружења.

Pin It on Pinterest

Share This