Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Зворник: Отворене „Радничке спортске игре“

Зворник: Отворене „Радничке спортске игре“

28.05.2024.

На игралишту поред ОШ „Свети Сава“ отворене су треће по реду „Радничке спортске игре“ на којима наступа 15 екипа и 317 учесника. Зоран Милутиновић, предсједник Регионалног синдикалног центра у Зворнику истакао је да ће се учесници такмичити у десет дисциплина у мушкој и женској конкуренцији.

„Савез синдиката Републике Српске и Регионални синдикални центар уз подршку Градске управе и ове године организују „Радничке спортске игре“ са циљем да зближе раднике и чланове синдиката. Прошле године су игре било веома добро посјећене и пропраћене, а ја се надам да ће ове године то бити и боље,“ рекао је Милутиновић.

Игре је званично отворио градоначелник Зворника Бојан Ивановић.

„Велико ми је задовољство отворити „Радничке спортске игре“, које се трећу годину заредом одржавају у нашем граду, након тринаестогодишње паузе. Захвалност дугујемо синдикату који је оживио радничке игре на којима резултат може да буде важан, али првенство дружење, забава и рекреација треба да буде њихов главни мотив за учешће и док год је тако ми ћемо подржавати ове игре. Свим учесницима желим пуно среће у витешком спортском надметању,“ навео је Ивановић.

Потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске и предсједник Синдиката образовања Републике Српске Драган Гњатић подсјетио се да се радничке игре одржавају и у другим мјестима, али и државама, прије свега због социјализације и дружење радника.

„Већ неколико година у Зворнику се организују игре, што је сјајна вијест за раднике да се не окупљамо само око проблема него и нечега лијепог. Синдикат образовања, науке и културе такође организује радничке игре, као и други синдикати, на коме се окупљају радници од Требиња до Новог Града чиме показујемо заједништво у остварењу свих својих циљева,“ рекао је Гњатић.

Прво такмичење након отварања је било у баскету, а састале су се екипе ПУ Зворник и „Поште Српске“. Такмичење организује Регионални синдикални центар Зворник, уз финансијску подршку Града, а ове године учествује 15 екипа, представника јавних установа и предузећа са подручја Зворника, који ће се надметати у седам дисциплина од 27. маја до 7. јуна.

Pin It on Pinterest

Share This