Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

16.01.2020. године

Данас је одржан први састанак Одбора за припрему манифестација поводом обиљежавања стогодишњице од оснивања Грађанске школе трговинског смјера у Зворнику.

Члан Одбора Биљана Писић која је директор СШЦ „Петар Кочић“  рекла је да је тежак задатак, али истовремено и велика част и задовољство што се ове године обиљежава стогодишњица средње школе у Зворнику.

„Формиран је Организациони одбор чији је предсједник градоначелник и који броји 14 чланова из разних области. Сви они ће дати свој допринос обиљежавању овог великог јубилеја.  Ми имамо доста података о школи, а значајне информације пронаћи ћемо и у Архиву Републике Српске. Оно чиме тренутно располажемо јесу љетописи у самој школи и албуми који су богати фотографијама из претходног периода, али највише рада и труда уложиће наши професори историје и српског језика у координацији са Градском управом како би наш јубилеј био достојанствено обиљежен, са низом манифестација.“

Најважнији документ је монографија која треба да буде урађена поводом стогодишњице од оснивања прве средње школе у Зворнику, рекао је члан Одбора Станислав Томић, професор у СШЦ „Петар Кочић“.

„То је нешто што трајно остаје и ми ћемо направити репрезентативно издање које ће служити на част, не само нашој установи, него и читавом граду.“

Предсједник Одбора, градоначелник Зоран Стевановић, истакао је да овако велики и значајан јубилеј треба да буде обиљежен на највишем нивоу.

„Главне активности и како све то треба да изгледа треба да предложе запослени у школи, а Градска управа је у буџету обезбиједила средства да јубилеј прославимо како и доликује.“

Грађанска школа трговинског смјера основана је 1920. године као прва средња школа у Зворнику. Из ње је произашла данашња ЈУ СШЦ „Петар Кочић“.

Pin It on Pinterest

Share This