Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Зворник обиљежава сто година од оснивања прве средње школе
Зворник обиљежава сто година од оснивања прве средње школе
16 јан, 2020

16.01.2020. године

Данас је одржан први састанак Одбора за припрему манифестација поводом обиљежавања стогодишњице од оснивања Грађанске школе трговинског смјера у Зворнику.

Члан Одбора Биљана Писић која је директор СШЦ „Петар Кочић“  рекла је да је тежак задатак, али истовремено и велика част и задовољство што се ове године обиљежава стогодишњица средње школе у Зворнику.

„Формиран је Организациони одбор чији је предсједник градоначелник и који броји 14 чланова из разних области. Сви они ће дати свој допринос обиљежавању овог великог јубилеја.  Ми имамо доста података о школи, а значајне информације пронаћи ћемо и у Архиву Републике Српске. Оно чиме тренутно располажемо јесу љетописи у самој школи и албуми који су богати фотографијама из претходног периода, али највише рада и труда уложиће наши професори историје и српског језика у координацији са Градском управом како би наш јубилеј био достојанствено обиљежен, са низом манифестација.“

Најважнији документ је монографија која треба да буде урађена поводом стогодишњице од оснивања прве средње школе у Зворнику, рекао је члан Одбора Станислав Томић, професор у СШЦ „Петар Кочић“.

„То је нешто што трајно остаје и ми ћемо направити репрезентативно издање које ће служити на част, не само нашој установи, него и читавом граду.“

Предсједник Одбора, градоначелник Зоран Стевановић, истакао је да овако велики и значајан јубилеј треба да буде обиљежен на највишем нивоу.

„Главне активности и како све то треба да изгледа треба да предложе запослени у школи, а Градска управа је у буџету обезбиједила средства да јубилеј прославимо како и доликује.“

Грађанска школа трговинског смјера основана је 1920. године као прва средња школа у Зворнику. Из ње је произашла данашња ЈУ СШЦ „Петар Кочић“.

Pin It on Pinterest

Share This