Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Зворник на регионалној конференцији „Један регион – једно тржиште“ у Новом Саду

Зворник на регионалној конференцији „Један регион – једно тржиште“ у Новом Саду

23.12.2022.

Представници града Зворника учествовали су у раду регионалне конференције „Један регион, једно тржиште-корак ка заједничком тржишту ЕУ/2022“ која је одржана 21. и 22. децембра у Новом Саду. Организатор конференције је фонд „Европски послови“ АП Војводине у сарадњи са партнерима из Југоисточне Европе.

Учесници су разговарали о значају јачања локалног образовног система који би инспирисао осјећај припадности и подржао иновативна рјешења важна за добробит локалних заједница. Бројни представници из региона истакли су значај дигитализације на локалном нивоу, а уједно су им представљене и најбоље праксе локалне зелене мобилности, која подржава очување локалног еко-система и одрживи развој на локалном нивоу.

Током конференције одржана је и отворена сесија за: Клуб градова и општина наклоњених пословању (БФЦ клуб) под називом „Како ојачати капацитете за спровођење политика ЕУ и апсорбовање ЕУ фондова на локалном нивоу?“. Представници локалних самоуправа носилаца сертификата повољног пословног окружења истакли су изазове са којима се носе у процесу придруживања Европској Унији, те о начину задржавања особља и ширења знања о политикама Уније. Подстицање на дијалог о изазовима и потенцијалним рјешењима, која би помогла да се локалне власти боље оспособе да апсорбују средства ЕУ усмјерена на друштвено-економски развој био је циљ отворене сесије.

Допринос за организацију регионалног догађаја дали су и Регионални форум младих лидера у сарадњи са Градом Новим Садом, Националном алијансом за локални економски развој (НАЛЕД), Конрад Аденауер Штифтунг (КАС), Привредна комора Србије (ПКС) и Привредна комора Војводине (ПКВ).

Pin It on Pinterest

Share This