Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Зворник на Форуму паметних градова у Сарајеву

Зворник на Форуму паметних градова у Сарајеву

10.10.2023.

Град Зворник један је од учесника шестог Форума паметних градова, који је одржан у Сарајеву. Учесници су разговарали о дигиталној трансформацији локалних заједница, њиховом умрежавању и размјени добрих пракси. Градови Мостар, Зеница и Приједор реализују апликације паметног паркинга о чему је било ријечи током панел дискусија. 

„Град Зворник је укључен у пројекат „Паметни градови – ка дигиталној трансформацији градова у БиХ“ у оквиру којег смо имплементирали апликацију „Грађанска патрола“ и израдили Мапу пута дигиталне трансформације. У протеклом периоду радили смо и на такозваним отвореним подацима, како бисмо нашу локалну администрацију приближили сфери дигитализације,“ рекла је Драгана Милошевић, шеф Кабинета градоначелника, која је учествовала на Форуму.

Организатор Форума паметних градова је Бит алијанса. Пројекат “Паметни градови ка дигиталној трансформацији градова у БиХ”, се реализује кроз развојно партнерство са компанијама Ланако д.о.о, ДиВиСи Солушнс д.о.о. у оквиру развојног програма који имплементира Њемачко друштво за међународну сарадњу (ГИЗ) у име Савезног министарства за економску сарадњу и развој СР Њемачке, заједно са удружењем Бит Алијанса.

Pin It on Pinterest

Share This