Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Зворник, 24.06.2020. године

Зворник је град отворен за нове пројекте и сарадњу са Савјетом министара БиХ, а Савјет је спреман да помогне привреду и туризам у граду Зворнику, речено је данас након састанка градоначелника Зворника Зорана Стевановића и Сташе Кошарца, министра спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ.

„Министар Кошарац је први од министара из Савјета министара БиХ да је у последњих 13 година посјетио Зворник. Разговарали смо о темама које планирамо да кандидујемо према Министарству спољне трговине и економских односа. Захвални смо овом Министарству јер помаже фабрици Алумина, која има велику спољно-трговинску размјену и без подршке на државном нивоу би много теже пословала. Између осталог, разговарали смо и о нашој иницијативи да гранични прелаз на мосту краља Александра постане интегрисани прелаз. То значи да обје граничне полиције буду смјештене са србијанске стране моста. Ту иницијативу смо покренули још прошле године када је започета реконструкција моста“, истакао је градоначелник Зоран Стевановић.

Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ има велику улогу и пружа подршку свим извозницима и привредницима како у Зворнику тако и широм БиХ.

Према ријечима министра Кошарца Зворник је препознатљива локална средина у Републици Српској. „Извршићемо прије свега анализу стања и да у наредном периоду отворимо причу о стварању  слободне зоне на подручју Зворника. То значи да би привредници могли имати олакшан спољно-трговински промет, а тиме би се омогућило отварање значајних радних мјеста у граду“, изјавио је Сташа Кошарац, министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ.

Закључено је да успјешна сарадња и реализација различитих иницијатива захтијева стабилну владу на свим нивоима, а тај предуслов је испуњен како на нивоу града Зворника, Републике Српске тако и у Савјету министара БиХ.

Pin It on Pinterest

Share This