Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Зворник и Зворничани представљени у Каравану РТРС-а

Зворник и Зворничани представљени у Каравану РТРС-а

07.08.2022.

Из нашег града данас је уживо емитован Караван Радио телевизије Републике Српске. У вишесатној емисији  промовисан је Зворник, његови туристички и други потенцијали, као и  бројни Зворничани.  Градоначелник је, гостујући у Каравану, говорио о пројектима који се реализују и онима који су у плану, туристичким потенцијалима, те о другим темама.

Рекао је, између осталог, да се до краја године очекује завршетак доградње новог блока наше болнице и реконструкција старе зграде, те опремање новом опремом. Најавио је у овој години радове на обалоутврдама ријеке Хоче и ријеке Дрине, уређењу простора централног спомен обиљежја, као и обавезу да се Град посвети обезбјеђивању јефтинијег грејања.

Истакао је мост краља Александра Првог Карађорђевића чија је реконструкција дала нову димензију односима два града и животима грађана.

„Симболи нашег града су тај мост, ријека Дрина и средњевјековна тврђава за коју припремамо пројекте реконструкције и оживљавање простора око и на њој. Почели смо са биоскопским пројекцијама, уредили стазе према њој и идемо даље.“

Градоначелник је додао да су потребе свакодневне и велике, те да се не може све стићи, а да се, чак и кад се обезбиједи новац, дешавају разне препреке, али да је градска администрација  оспособљена и за израду пројеката који обезбјеђују финансирање од стране неких међународних организација,  тако  да очекује да ће у периоду пред нама бити завршени велики послови.

Шефица Кабинета градоначелника Зворника Драгана Милошевић је, говорећи о Зворничком љету, истакла да ова традиционална манифестација која се одржава 21. пут има за циљ да нас окупља, а да у програму има садржаје и догађаје за свакога, тако да се, где год наши људи да бораве и живе, ових дана појаве у Зворнику.

Додала је да мото и јесте да се скупимо, да разменимо искуства, да покажемо да се можемо ослонити једни на друге.

Милошевићева је нагласила да је Зворник у периоду од 2. до 8. августа град ка којем воде путеви, док су смјештајни капацитети, који су последњих година десетоструко повећани, у потпуности попуњени и тражи се кревет више, што је показатељ да је наша манифестација надалеко препознатљива, а Зворник пожељан као мјесто које нуди добру забаву и у коме се вријеме може лијепо провести.

У емисији су се представили и израђивачи рукотворина, медари, понуђачи смјештаја на Зворничком језеру, риболовци и рибочувари, успјешна теквондоисткиња Зорана Сандић.  Говорило се о Монографији поводом 100 година средњошколског образовања у Зворнику, Спустијади,  а наступили су и Прво зворничко пјевачко друштво Изворник, КУД „Свети Сава“, хорови Дома омладине и Основне музичке школе, Горан Поповић, Сликарска радионица „Палета“.

У музичком дијелу програма наступили су Ђорђе Давид и Љубиша Васиљевић.

Pin It on Pinterest

Share This