Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Зворник је данас био домаћин сусрету партнерских удружења комуналних предузећа Републике Српске и Србије чији је организатор Привредна комора Републике Српске.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић  обратио се скупу поручивши да су комунална предузећа најважнији инструменти за сервисирање свих који живе на овим просторима.

„Од рада јавних комуналних предузећа и пружања њихових услуга у добром дијелу зависи ниво задовољства наших грађана. Драго ми је да се комунална предузећа из Републике Српске и Србије друже, да направе једно кровно удружење, да размјењују искуства и учествују у заједничким пројектима код ИПА приступних фондова, а све у циљу поправљања квалитета комуналних услуга у свим нашим срединама.“   

Миле Петровић из Привредне коморе Републике Српске захвалио се градоначелнику на пријему и дочеку, као и Регионалној депонији Зворник.

 „Ово је наставак наше сарадње и очекујемо да ћемо доћи данас и до нових смјерница у ком правцу ћемо даље ићи. Оно што бих желио истаћи да је овај наш пројекат гдје остварујемо сарадњу између удружења комуналних и услужних дјелатности подржан од Европске мреже предузетништва. У Београду смо потписали Споразум о сарадњи и ово је, практично наш први састанак, јер смо због пандемије сви мало стагнирали.“

Далибор Јокнић, секретар Удружења за комуналне дјелатности Привредне коморе Србије,  напоменуо је да је намјера да се заједно ради и унапреди положај, прије свега, грађана.

„Овдје је основна идеја размјена искустава, да не правимо исте грешке, а са друге стране да нађемо изворе финансирања, те да размјењујемо знање и технологије. Изазови су веома велики, а сектор је изузетно битан за живот људи.“   

Предсједник Удружења комуналних и услужних дјелатности Републике Српске Недељко Ламбета истакао је да је ово друга година како се окупљају у Републици Србији и у Републици Српској.  Напоменувши да је пандемија вируса корона показала да је у здравству најважнији секор комунални, он је додао да ће сарадњу наставити и убудуће. Он је најавио и да ће данас бити представљен Нацрт Акционог плана заједничких активности два партнерска удружења за период до краја текуће године.

Марко Попадић директор ЈКП „Чистоћа“ Београд рекао је да су заједнички проблеми у овом сектору радна снага, возила, механизација, али и разне законске регулативе и различита тумачења у Републици Српској и Србији.

Истакао је да на оваквим скуповима презентују како неке проблеме рјешавамо једни, како други и како да лакше дођу до неких рјешења која ће поједноставити неке процедуре.

Pin It on Pinterest

Share This