Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Зворник домаћин друге етапе Међународне бициклистичке трке „Београд – Бањалука“

Зворник домаћин друге етапе Међународне бициклистичке трке „Београд – Бањалука“

29.02.2024.

Директор међународне бициклистичке трке „Београд-Бањалука“ Владимир Куваља и градоначелник Зворника Бојан Ивановић потписали су уговор о учешћу Зворника у организацији ове престижне трке, која ће бити одржана од 18. до 21. априла.

Уговором су дефинисане обавезе и мјере које је неопходно провести како би овај спортски спектакл протекао безбједно и без проблема. Зворник ће, 19. априла, бити домаћин старта друге етапе, дуге 167 километара, чији је циљ у Власеници. Са великим задовољством смо прихватили да будемо дио ове спортске приче и потрудићемо се да будемо добри домаћини свим нашим гостима, поручио је градоначелник Зворника Бојан Ивановић.

„Ова бициклистичка трка је прилика за туристичку промоцију нашег града, јер ће слике из Зворника обићи свијет. Ријеч је о једној прелијепој спортској манифестацији која показује да Дрина није граница, да Дрина не раздваја, већ да Дрина спаја,“ рекао је Ивановић.

Зворничани ће без дилеме уживати у спортском спектаклу у којем ће учествовати 25 екипа и 175 бициклиста из 30 земаља. Трка ће ове године бити одржана под слоганом „Србија и Српска заједно“, а прва етапа биће вожена од Београда до Бијељине.

Већ поменута друга, од Зворника до Власенице. Трећа етапа кренуће из Вишеграда, а циљ је на Јахорини. Завршна четврта, возиће се од Добоја до Бањалуке, истакао је директор трке Владимир Куваља.

„Трка ће се одржати по осамнаести пут ,а овогодишња етапа кроз Зворник је једна од најизазовнијих. Бициклисти стартују у Зворнику, гдје возе три круга и иду према Папраћи, Шековићима на путу до Власенице, поново одлазе у Зворник, одакле ће исто преко Папраће и Шековића, ка Власеници, где је крајњи циљ ове јако изазовне етапе. Велику подршку и ове године имали смо од Влада Републике Српске и Србије, а о каквом је догађају ријеч најбоље говори да су га двије Владе прогласиле догађајем од највеће важности у области спорта,“ истакао је Куваља.

Главни циљеви овог спортског догађаја су афирмација бициклизма, здравог стила живота и туристичка промоција Српске и Србије.

„Бициклизам је један од најздравијих спортова и у експанзији је. А ова трка поспјешује и формирање нових бициклистичких клубова у Републици Српској“ – поручио је предсједник Бициклистичког савеза Републике Српске Тихомир Куваља. Током одржавања бициклистичке трке, саобраћај ће бити сукцесивно заустављан. „Безбједност је најважнија. Уз помоћ Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Министарства унутрашњих послове Србије вјерујем да ће она бити на максималном нивоу и ја им се овим путем захваљујем на досадашњој сарадњи,“ додао је генерални секретар Бициклистичког савеза Горан Гуска.

Највећа бициклистичка трка у региону је већ дуги низ година у календару Свјетске бициклистичке уније и представља један од највећих спортских догађаја који заједнички организују Србија и Република Српска.

Pin It on Pinterest

Share This