Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

21.02.2020. године

У Зворнику су синоћ уручени Плакета и Златник са ликом „Капетан Миша Анастасијевић“ за 18. истакнутих привредних и друштвених субјекта са подручја Подриња, Бирча, Семберије и Мајевице, те амбасадору Бугарске у БиХ Августини Цветкова Карабашевој.

Ово оцјењивање и вредновање предузетничког стваралаштва организовано је у оквиру пројекта „Пут ка врху“, који је настао пре 20 година, са основном идејом афирмације привредног и друштвеног стваралаштва Србије, а већ пету годину реализује се и у Републици Српској. Како је синоћ речено, „Пут ка врху“ на најљепши начин даје допринос унапређењу Специјалних веза Србије и Републике Српске.

Градоначелник Зоран Стевановић пожелио је добродошлицу добитницима и гостима, поручивши да се осјећа поносно, јер се међу награђенима налази и велики број Зворничана  који свакодневно учествују у јавном и привредном животу града и регије.

„Захвалан сам свима што својим радом и стваралаштвом помажете да овдје живот буде бољи,  лакши и перспективнији и да Зворник заједно направимо средином каква реално јесте и каква мора бити.“

Честитајући добитницима признања градоначелник се посебно захвалио Цветкова Карабашевој, чија је Амбасада била уз Зворник и његов народ у тешким моментима када су га погодиле елементарне непогоде, пруживши му помоћ, а са којом наш град и данас сарађује и која учествује у финансирању пројеката у Зворнику.

Амбасадору Цветкова Карабашевој признање је уручено за јачање привредних и пријатељских веза између народа БиХ и Бугарске.

Она је истакла да са великим задовољством и поносом прихвата награду која је симбол њених личних напора, као и рада цјелокупне Амбасаде Бугарске у БиХ.  Амбасадор се захвалила градоначелнику Зворника Зорану Стевановићу на доброј сарадњи и исказаној жељи за јачање партнерства.

„Признање „Капетан Миша Анастасијевић“ уручено је замјенику градоначелника Зворника Бојану Ивановићу за професионализан у раду и допринос развоју Подриња.

Престижно признање додијељено је: проф.др Љубици Васиљевић са Технолошког факултета у Зворнику за значајан  стручно-научни рад и јачање просперитета Републике Српске, прим. др Зорану Комљеновићу, начелнику Хируршког одјељења Болнице Зворник, за стручност, хуманизам и унапређење здравства у региону, начелнику општине Шековићи Момиру Ристићу за развојне потенцијале, посланику у Народној скупштини Републике Српске Душици Шолаја за изградњу и јачање просперитета у Подрињу и Републици Српској. Фабрика за поцинчавање Сребреница са директором Бојаном Трнинићем, добила је признање за допринос развоја Подриња и Републике Српске.

За  промоцију привреде у Републици Српској признање је додијељен Ани Мирковић, директору Маркетинга компаније Технички ремонт Братунац, компанији „Леин“ Бањалука на челу са директором Ратком Марковићем, за успјешну инвестицију у привреду Подриња , зворничкој фирми „Монти“ као успјешном заступнику познатих свјетских компанија, Душану Ерићу, власнику зворничког предузећа „Тренд“, за развој предузетништва у Подрињу и Републици Српској, „Економику“ Сребреница за квалитет производа и услуга, Подручној занатско-предузетничкој комори Бијељина за развојне пројекте у привреди и предузетништву Семберије, фабрици за обраду дрвета Шековићи, власника Жељка Лазића за корпоративну и друштвену одговорност,  Средњошколском центру „Петар Кочић“ Зворник са директором Биљаном Писић, за  промоцију образовања и афирмацију знања код младих,  „Бањи Врућици“ Теслић са генералним директором Драганом Богданићем, као најбољем партнеру у региону, Хотелу „Видиковац“ Зворник са директором Бојаном Митровић, за нај бренд Подриња и Републике Српске, те Ловачком удружењу „Семберија“ Бијељина за здрав живот и очување природне равнотеже.

Директор „Медиа Инвента“ Владо Маркановић рекао је да је пројекат „Пут ка врху“ настао 2000. године са визијом да се говори о успјеху и да се никада не престане говорити о успјешним људима.

Михајло Видић, потпредсједник Привредне коморе Републике Српске, рекао је да се признања додјељују са циљем афирмације предузетништва и укупног друштвеног рада.

„Привредна комора подржава ове активности и предлаже кандидате за додјелу ових значајних и престижних признања из реда привредника. Град Зворник и ова регија имају веома значајне привредне капацитете који дају огроман допринос укупном развоју Републике Српске. Свакако да и локална заједница на челу са градоначелником даје такође допринос да заједно са привредним субјектима стварају од Зворника мјесто које је добро за живот.“

Присутнима су се обратили, говорећи о великом добротвору Миши Анастасијевићу, и  проф. др Радован Пејановић у име Универзитета у Новом Саду и као предсједник жирија, те познати српски пјесник и књижевник Перо Зубац.

У музичком програму манифестације наступила је Прво зворничко пјевачко друштво „Изворник“.

Организатори свечаности били су „Медиа Инвент“ Нови Сад, новосадски Универзитет, Унија послодаваца Србије и РТВ Војводине уз подршку Привредне коморе Војводине и Привредне коморе Републике Српске и Градом Зворником, као домаћином.

Pin It on Pinterest

Share This