Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Зворничко љето: Дружење и такмичења шахиста, риболоваца и ловаца

Зворничко љето: Дружење и такмичења шахиста, риболоваца и ловаца

06.08.2023.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић симболично је повукао први потез чиме је данас почео традиционални  Меморијални шаховски турнир „Боро Вукајловић“.

Први човјек нашег града учесницима је пожелио добродошлицу и успјех у шаховским партијама.

„Жеља нас и шаховског клуба је да овим турниром чувамо сјећање на нашег Бору Вукајловића. Желим вам да се лијепо осјећате и лијепо дружите. На овом такмичењу на крају ће  неко бити побједник, али за нас сте сви ви већ побједници. Хвала вам на учешћу и срећно.“

Предсједник Шаховског клуба „Дрина“ Владо Мичић рекао је да на турниру учествују 34 такмичара, међу којима су и мајстори и мајсторски кандидати, из Љубовије, Братунца, Малог Зворника, Лознице, Лешнице и Зворника.

Мићић је истакао да је Боро Вукајловић који је погинуо у рату 1992. године био најбољи шахиста Зворника, дуго година предсједник клуба, добар привредник, добар отац и добар човјек. Он је напоменуо  да турнир на коме се игра девет кола по швајцарском систему, организују уз велику подршку Градске управе и градоначелника Ивановића.

Турнир се игра у просторијама Шаховског клуба „Дрина“, док је градска плажа мјесто на којем су се окупили риболовци и ловци учествујући на такмичењу  „Зворнички котлић“.

Замјеник градоначелника Зворника Милош Томић изразио је задовољство јер је данашња манифестација, са преко 35 екипа, најмасовнија до сада.

„Ово је још једна позитивна прича која се дешава у нашем граду и ми ћемо, као покровитељи, пружати подршку да на њој сваке године буде што више учесника. Ово је добра промоција Зворника и још један доказ да Дрина спаја људе. Желимо да нам овдје долазе туристи и гости са свих страна, да понесу лијепе успомене из нашег града и да нам се поново враћају.“

Организатори Зворничког котлића су Спортско риболовно удружење „Бистро“ и Ловачко удружење „Вукови са Дрине“. Екипе се такмиче у двије категорије, кувању рибље чорбе и ловачког гулаша.

Зворничка удружења припремају додатне количине ових специјалитета које, по традицији, служе посјетиоцима.

Оба догађаја организована су у оквиру 22. Зворничког љета.

Pin It on Pinterest

Share This