Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Зворничким привредницима представљена Европска мрежа предузетништва

Зворничким привредницима представљена Европска мрежа предузетништва

08.06.2023.

Развојна агенција Републике Српске представила је данас зворничким привредницима Европску мрежу предузетништва, која је кључни инструмент за подстицање раста и запошљавања.

Замјеник градоначелника Зворника Милош Томић, поздравио је присутне и пожелио им срећан рад у нади да ће им оваква обука бити на корисна у будућем пословању.

Европска мрежа предузетништва нуди сет инструмената за подршку предузећима, а циљеви мреже су јачање конкурентости малих и средњих предузећа, бољи приступ информацијама, односно лакши приступ тржишту и транснационалним економијама, подстицање иновација и изградња иновативних капацитета.

Представник Развојне агенције Републике Српске Дејан Шешлија, рекао је да Европска мрежа предузетништва осигурава широк спектар услуга за мала и средња предузећа, која су усмјерена на раст, путем међународних партнерстава, пословних сусрета, привредне мисије и базе података партнера.

„Користим ову прилику и да вас подсјетим да је Развојна агенција РС увијек свима на услузи и позивамо вас да се активно укључите у актуелне пројекте у циљу успјешнијег пословања“, истакао је Шешлија.

Сарадња науке и привреде кроз пројектне активности и могућности унапређења исте биле су теме презентације професорице Технолошког факултета Светлане Пелемиш.

Шеф кабинета градоначелника Зворника Драгана Милошевић, рекла је да је Град Зворник много тога урадио на приближавању привредницима и стварању основа за успјешну сарадњу и пословање.

„Поносна сам и на стицање БФЦ сертификата, што је потврдило да Зворник представља локалну заједницу са повољним пословним окружењем за улагање и развој, а као такве нас је двије године за редом видио и Фајненшал тајмс“, додала је Драгана Милошевић.

Ово је први одржани семинар „Подршка развоју предузећа кроз актуелне пројекте“, а у наредном периоду Развојна агенција РС настојаће да обухвати што већи број предузетника и да их упозна са истим.

Pin It on Pinterest

Share This