Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Зворничким пољопривредницима презентован Програм подршке Владе Мађарске

Зворничким пољопривредницима презентован Програм подршке Владе Мађарске

18.08.2022.

Зворничким пољопривредницима и правним лицима који се баве пољопривредном производњом данас је представљен Програм подршке Владе Мађарске произвођачима у Републици Српској и Брчко дистрикту чија је укупна вриједност 28 милиона евра, а средства су намијењена за набавку механизације, опреме и алата, са субвенцијом до 70 посто.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић захвалио се свима који су допринели реализацији овог програма, као и пољопривредницима на заинтерсованости најавивши да ће им бити пружена пуна помоћ приликом попуњавања образаца за пријављивање на јавни позив у оквиру овог програма.

„Одјељење за привреду и друштвене дјелатности Града Зворника максимално ће помоћи пољопривредницима око аплицирања, односно попуњавања образаца за јавни позив и борићемо се да што више њих добије средства у оквиру овог програма.“

Игор Пожгај из Фондације за подршку одрживом развоју у Републици Српској „Progressus“ истакао да је Програм резултат договора српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и премијера Мађарске Виктора Орбана у новембру прошле године.

„Сви пољопривредници се могу пријавити, а један од главних услова је да су уписани у Регистар пољопривредних газдинстава  за физичка лица, а за правна лица да им је једна од дјелатности пољопривредна производња. Такође, услов је да механизација, опрема и алати морају бити мађарске производње. Јавни позив биће расписан 1. септембра и отворен до 15. октобра. Све пријаве се попуњавају онлајн, путем интернета, а све информације и сама пријава ће бити доступни на интернет страници фондације Progressus www.forsrpska.org.“

Пожгај се захвалио градоначелнику и надлежном одјељењу, али и другим локалим самоуправама на подршци коју ће пружити пољопривредницима приликом аплицирања.

Зворнички пољопривредници су данас имали прилику и да се информишу о понуди механизације и опреме мађарских произвођача.

Pin It on Pinterest

Share This