Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Зворнички средњошколци на Сајму туризма у Словенији освојили сребрна признања

Зворнички средњошколци на Сајму туризма у Словенији освојили сребрна признања

28.03.2022.

Пројекти ученика и професора зворничког СШЦ „Петар Кочић“ награђени су са два сребрна признања на 19. Сајму туризма у Словенији под називом „Више знања за више туризма“ чија је тема била „Воде и љековити туризам.

Зворничани су наступили са пројектима „Пиј Кисељак, буди јак“ и „Капи здравља“ које су са ученицима припремили професори Жељко Зарић и Јулијана Млинаревић.

Директорица школе Биљана Писић истакла је задовољство постигнутим резултатима међу 21 школом из Словеније и Хрватске.

 – Јако нам је важан овај успјех који су остварили наши ученици и професори јер смо хтјели да идемо на такмичење, али смо због још увијек активних мјера морали да наступимо онлајн. Ове године средњошколци су се фокусирали на љековита дејства воде као туристичких производа, у којима су у први план ставили авантуре на води. Млади су истраживали и љековите изворе и бање. Гледајући и са те стране, постигли смо велики успјех јер смо промовисали Кисељак, односно туристичке потенцијале нашег града – рекла је Писићева.

Она је додала да ће ученике који су били дио ових пројеката, као и оне  који су прошле године такође онлајн учествовали на Сајму туризма у Словенији наградити и то излетом у Добој.

Pin It on Pinterest

Share This