Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Зворнички матуранти продефиловали главном градском улицом

Зворнички матуранти продефиловали главном градском улицом

27.05.2022.

Матуранти двије зворничке средње школе вечерас су прошетали главном градском улицом. У најљепшем издању, радосни и насмејани, на традиционалан начин, дефилеом и прославом опростили су се од средњошколског образовања. Заједно са њима прошетао је и градоначелник Зворника Зоран Стевановић од кога су испред Градске управе, одакле је кренуо дефиле, добили пригодне поклоне.

Свечана шетња завршена је на платоу Касина гдје им се први човјек обратио, честитајући им завршетак средње школе и пожељевши им да у одабиру свих својих путева увијек изаберу оне праве.

„Желим вам да од данас на свакој раскрсници одаберете прави пут. Раскрснице постоје свакодневно, а ви следите своје инстинкте, радите на себи, усавршавајте се и увијек ћете бити побједници. Желим вам да врло брзо постанете озбиљни људи који ће доприносити развоју средине у којој год да се нађете. Ви сте 16 генерација коју ја овако поздрављам. Има вас на свим континентима и у контакту сам са многима који су сада зрели људи. Желим вам да и ви једног дана будете битни као што сам ја био битан вечерас, шетајући поред вас улицама нашег града.“

На платоу су им се обратили и директори СШЦ-а „Петар Кочић“ Биљана Писић и Техничког школског центра Горан Грујић.

„Коначно након двије године страх, стријепње и неизвјесности дочекасмо ваша озарена лица и љепоту младости у овом мајском дану. Наш град је вечерас најљепши, испуњен стотинама младих људи који полако, чврстим корацима корачају у будућност. Припадате храброј генерацији која је лишена многих излазака, прослава и матурске екскурзије. Показали сте снагу, озбиљност и хуманост.  Желим да вјерујете у себе и да упијате знање. Увијек пратите своје мисли, али и своје срце. Уважавајте ауторитете, али будите своји. Поштујте родитеље, али дајте лични печат“ – између осталог поручила је Писићева.

Грујић је рекао да је данас велики дан за матуранте и родитеље.

„Завршавате једну важну етапу у животној трци. Пред вама су све озбиљнији изазови али се надам да смо вас добро припремили. Ове четири године биле су јединствене у историји, како због начина организације наставе, тако и због разних правила којих смо се морали придржавати. И у тим кризним временима доказали сте велику озбиљност и да сте генерација на коју друштво може рачунати. Желим вам много успјеха у даљем школовању и раду.“

Писићева и Грујић су вуковцима уручили Вукове дипломе, а за ученике генерације четвртог и трећег степена и поклоне.

Ове школске године СШЦ „Петар Кочић“ завршио је 181 ученик, а из клупа Техничког школског центра изашло је 170 матураната.

Из центра града они су се упутили на матурске прославе које су организоване у одвојеним угоститељским објектима.

Pin It on Pinterest

Share This