Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Зворнички Црвени крст успјешно реализовао активности у прошлој години
Зворнички Црвени крст успјешно реализовао активности у прошлој години

На 5. редовној сједници Скупштине Градске организације Црвеног крста Зворник, одржаној у петак, усвојени су извјештаји о раду организације, надзорног одбора, као и финансијски извјештај за прошлу годину.

Прихваћени су и Програм рада са оперативним планом и Финансијски план за текућу годину. 

Градска организација Црвеног крста позитивно је завршила прошлу годину и реализовала је све активности, а наш рад препознао је и Црвени крст Републике Српске од којег смо, као једна од двије организације у Српској, добили значајна финансијска средства за набавку путничког возила које нам је олакшало рад, рекао је предсједник зворничког ЦК Дејан Галић.

Секретар ГОЦК Зворник Дана Мићић истакла је да су у 2021. години у складу са могућностима пружали  помоћ угроженим суграђанима, као и да су зворнички волонтери успјешно учествовали у Оперативно-тактичкој вјежби субјеката и система заштите и спасавања у Србији „Систем 2021“.

Она се захвалила члановима Скупштине, те свим волонтерима и активистима без чије помоћи и рада не би успјели успјешно реализовали своје активности.

Градска организација ЦК предложила је др Атанаса Куртића и Мирјану Продановић, дугогодишње истакнуте чланове ове организације, за јубиларне награде које ће Црвени крст Републике Српске додијелити поводом 30 година рада.

На сједници су уручена признања које је појединцима и институцијама за њихов допринос раду ове организације додијелио Црвени крст Републике Српске. Сребрни знак добиле су основне школе „Десанка Максимовић“ из Челопека и „Јован Цвијић“ из Дрињаче, предсједник ГОЦК и члан Републичког одбора Црвеног крста Дејан Галић, те дугогодишњи дописник Хуманости из Зворника Слободанка Савић.

Захвалнице Црвеног крста Републике Српске, између осталог, додијељене су градским организацијама породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, те ратних војних инвалида, волонтерима, као и појединим ватрогасцима.