Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Зворничка Служба цивилне заштите радним састанком обиљежила свој дан

Зворничка Служба цивилне заштите радним састанком обиљежила свој дан

01.03.2023.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворника одржао је данас радни састанак поводом 1. марта – Међународног дана цивилне заштите.

На састанку су једногласно усвојени План одбране од поплава и План активности у припреми и спровођењу мјера заштите и спасавања од шумских и других пожара на отвореном простору на подручју града Зворника у 2023. години.

Ово су основни документи на основу којих се врши координација и спровођење додатних или посебних активности свих релевантних фактора чија је дјелатност од значаја за заштиту и спасавање од поплава, односно пожара.

На данашњем састанку предложено је иницирање оснивања Центра осматрања, обавјештавања и узбуњивања чиме ће се на виши ниво подићи систем превентивног дјеловања и заштите од природних и других непогода.  

С обзиром да у општинама Осмаци и Шековићи не постоје професионалне ватрогасно-спасилачке јединице, у случају пожара интервенише зворничка јединица, те је, ради дефинисања међусобних обавеза локалних самоуправа и олакшавања рада зворничким ватрогасцима предложена и иницијатива да се потпише споразум о сарадњи између ових општина и Града Зворника.

Pin It on Pinterest

Share This