Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Припадници Службе цивилне заштите Града Зворника и волонтери Градске организације Црвеног крста Зворник учествују данас у Оперативно-тактичкој вјежби субјеката и система заштите и спасавања у Србији “Систем 2021”.

Вјежба се реализује истовремено у 50 градова и општина Србије међу којима и на обали Дрине и на самој ријеци узводно од шепачког моста. Три припадника зворничке Цивилне заштите са чамцем и опремом биће ангажовани у акцији евакуације лица из угроженог подручја, док ће 15 волонтера Црвеног крста Зворник имати улогу маркираната, односно особа које се спасавају. Сви они претходно су успјешно учествовали у двије пробе вјежбе, највеће која се одржава на територији Србије у последњих 30 година.

На позив Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије у вјежби учествују припадници Републичке управе цивилне заштите, Хеликоптерског сервиса Републике Српске, Хеликоптерске јединице МУП-а Српске, Црвеног крста Републике Српске-Градска организација Зворник, те Службе цивилне заштите Зворника.

Циљ је да се кроз заједничку вјежбу покажу опремљеност, обученост и спремност за адекватан одговор у случају природне непогоде и катастрофе.

Pin It on Pinterest

Share This