Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Завршна приредба вртића „Наша радост“

Завршна приредба вртића „Наша радост“

03.06.2024.

Дјечији вртић “ Наша радост”  организовао је завршну приредбу за дјецу предшколског узраста. Након свечаног дефилеа малишани су своје наступе извели пред препуним трибинама Рекреативно спортског центра.

Маја Соро, директорица дјечијег вртића „Наша радост“  истакла је да је више од 300 малишана прошло кроз предшколски програм.

„Програм припреме дјеце пред полазак у школу почео је у октобру  и овај програм завршило је око 150 малишана распоређених у девет васпитних група, а ту су и дјеца која су похађала цјеловити развојни програм њих око 150 распоређених у шест васпитних група. То су дјеца из руралних подручја у којима је програм реализован у школама у  Каракају, Челопеку, Крижевићима, Улицама, Роћевићу, Тршићу и Брањеву, као и два припремна одјељена у граду Зворнику,” рекла је Соро.

Програм припреме дјеце пред полазак у школу финансира Град Зворник и Министарство просвјете и културе и бесплатан је за сву дјецу, рекао је Милош Томић, замјеник градоначелника Зворника.

„Прије свега морам истаћи да смо задовољни сликом коју овдје видимо и бројем малишана, који ће следеће године попунити клупе првачића у нашим основним школама. Поносни смо и на чињеницу да је увијек стопостотна заинтересованост родитеља да дјеца похађају предшколски програм од октобра и ми као Град то финансирамо у потпуности. Због тога смо свакако лидери у Републици. Већ од септембра ће 300 малишана који су прошли кроз систем дјечијег вртића бити уписано у основну школу, што је за школе велики бенефит, јер дјеца долазе припремљена и социјализована,“ истакао је замјеник Томић.

Град Зворник из буџета за образовање издваја 5.000.000 КМ, а ЈПВОУ дјечији вртић „Наша радост“ једина је предшколска образовно-васпитна установа у Зворнику.

Pin It on Pinterest

Share This