Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Завршено Међународно такмичење у слагању Рубикове коцке у Зворнику

Завршено Међународно такмичење у слагању Рубикове коцке у Зворнику

18.12.2023.

Протеклог викенда у Зворнику одржано је Међународно такмичење у слагању Рубикове коцке. Бојан  Ивановић, градоначелник Зворника, дружио се са такмичарима.

„Имао сам част да отворим међународно такмичење у слагању Рубикове коцке, а захвалност за ово такмичење дугујемо суграђанину Алекси Перушиновићу, који је иницирао идеју. Надам се да се наредне године видимо се на такмичењу у слагању Рубикове коцке у Зворнику, вјерујем у пуно већем броју,“ истакао је градоначелник Ивановић.

Андреј Микулић из Бањалуке је укупни побједник Међународног такмичења у слагању Рубикове коцке које је одржано у Зворнику. Он је у чак 14 дисциплина освојио једно од прва три мјесте у конкуренцији такмичара из БиХ или у генералном пласману.

„Рубикову коцку слажем од 2020. године. Драго ми је што сам био дио овог такмичења. Учествовао се у свим дисциплинама и говото у свим освојио неку од медаља,“ рекао је Микулић.

Домаћин и један од организатора такмичења Алекса Перушиновић истакао је да су сви учесници задовољни боравком у Зворнику.

„Ово је први пут да организујемо једно овакво такмичење у Зворнику. Задовољан сам одзивом такмичара, али и организацијом. Већ сутра крећем са припремама за ново такмичење идуће године, а највјероватније ће оно бити, како су предложили и из Градске управе, која нам је ове године несебично помогла у организацији. Драго ми је да су „пали“ и рекорди те да сам и ја међу такмичарима који су оборили један од рекорда,“ рекао је Перушиновић, који је у девет дисциплина био међу три првопласирана такмичара у генералном пласману или на нивоу БиХ.

Како су навели организатори оборено је неколико рекорда; Андреј Микулић је постигао најбоље вријеме за БиХ у дисциплинама 6X6 (1:42.82) и 7X7 (2:37.38), a Филип Алексић најбоље вријеме у БиХ за слагање наслијепо коцке 3X3X3 (1:34.67). У дисциплини Рубиков сат најбоље вријеме за Србију је поставио Јаков Љубичић (9.30), док је у мегамиксу Алекса Перушиновић поставио најбоље вријеме за БиХ (1:02.12).

Одржавање такмичења, које је одржано у просторијама ОМШ „Војин Комадина“ је помогла Градска управа Зворник.

Pin It on Pinterest

Share This