Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Град Зворник представљен је јуче у Новом Саду у оквиру манифестације „Дани Српске у Србији“, коју је девети пут организовало Представништво Републике Српске у Србији.

У Привредној комори Војводине одржана је конференција „Инвестициони потенцијали Републике Српске на којој су учествовали председница Републике Српске Жељка Цвијановић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић и шеф представништва Републике Српске у Републици Србији Млађен Цицовић.

На конференцији је речено да је заједничка намјера да се помогне развој мањих локалних самоуправа са обје стране Дрине, како би се спријечиле миграције ка већим градовима и да људи остану у својим срединама. Привредницима су представљени инфраструктурни пројекти и потенцијали с циљем повећања броја инвестиција и укупне економије.

Учесници су имали прилику да погледају и филмску презентацију „Српска – Република могућности“ односно презентацију пословних и слободних зона Републике Српске у Приједору, Градишци, Зворнику, Требињу и Братунцу.

Туристичка организација града Зворника је посљедњег дана манифестације „Дани Српске у Србији“ на Тргу слободе у Новом Саду представила туристичку понуду Зворника у склопу понуде Републике Српске.

„Дани Српске у Србији“, трајали су од 22. до 29. септембра 2021. године. Догађаји у оквиру манифестације су организовани у Београду, Новом Саду, Кушевцу, Краљеву, Шиду, Крагујевцу, Кикинди, Зрењанину, Сечњу, Нишу и Суботици.

Извјештај са конференције објавила је Радио-телевизија Војводине: https://www.youtube.com/watch?v=9XhpdUZ1OxY

Pin It on Pinterest

Share This