Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Завршен први модул пројекта „Ниједно дијете без заштите“ у Зворнику

Завршен први модул пројекта „Ниједно дијете без заштите“ у Зворнику

05.10.2022.

Претходна два дана представници удружења Отахарин у сарадњи са Радном групом града Зворника одржали су радионице и тиме завршили први модул пројекта „Ниједно дијете без заштите – унапређење механизама за превенцију трговине дјецом и заштиту дјеце потенцијалних жртава трговине људима“.

Према ријечима Бојане Јовановић, програмске директорице удружења Отахарин из Бијељине програм подржан од стране Америчке агенције за међународни развој – УСАИД-а  циљ пројекта је да се у локалним заједницама унаприједе капацитети професионалаца да одговоре на све изазове које трговина дјецом са собом носи.

„Превенција овог проблема мора бити што ранија, помјерена неколико корака уназад и да не реагујемо на трговину дјецом када је већ касно, односно када се деси, када је дијете на неки начин експлоатисано,“ истакла је Јовановићева.

Град Зворник и Центар за интегралну инклузију Рома и Ромкиња „Отахарин“ из Бијељине потписали су меморандум о разумијевању почетком 2022. године и тада је формирана радна група од представника надлежних установа града Зворника. Први модул фокусиран је на потребе и проблеме у заштити безбједности дјеце на локалном нивоу. Наредна активност у реализацији пројекта је информативна кампања о проблематици трговине дјецом и улози грађана у њеној превенцији.

Pin It on Pinterest

Share This