Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Запослене из Градске управе обухваћене пројектом Дома здравља

Запослене из Градске управе обухваћене пројектом Дома здравља

24.01.2023.

У оквиру обиљежавања Европске недеље превенције карцинома грлића материце у зворничком Дому здравља одржано је едукативно предавање за заинтересоване запослене жене у Градској управи Зворник.

Начелник Службе породичне медицине у овој здравственој установи др Наталија Стевић рекла је да се Европска недеља обиљежава од 23. до 29. јануара, али да је Дом здравља продужио активности на двије седмице.

„Пројекат подразумијева едукативна предавања, те бесплaтан гинеколошки преглед, папа тесто и колпоскопију. Два дана активности ћемо проводити и у мјесној заједници Брањево, јер је одзив жена у сеоским срединама веома лош.“

Циљ ових превентивних активности је подизање свијести о значају превенције болести, те да се суграђанке мотивишу да мисле о свом здрављу и да учине нешто како би га сачувале.

„Овим важним прегледом могу да се елиминишу преканцерозне промјене у раној фази болести – рекла је Стевићева која је упозорила да је карцином грлића материце трећи у свијету по учесталости, што је забрињавајући податак.

Pin It on Pinterest

Share This