Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Замјеник градоначелника Ивановић посјетио производни погон компаније Пасс

Замјеник градоначелника Ивановић посјетио производни погон компаније Пасс

16.02.2023.

Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић посјетио је производни погон њемачке компаније Пасс у Каракају гдје је разговарао са директором Жељком Миличићем о реализацији досадашњих и будућим плановима.

„Град Зворник је захвалан што је овај страни инвеститор који се бави производњом аутодијелова одлучио да отвори погон у нашем граду. Они су овдје купили простор некадашњег Фамода и преселили своју производњу из Пољске. Оно што је најважније јесте запошљавање радника, као и да имају сигурно тржиште за своје производе и да планирају отварање још једног погона. Надамо се да ће њихов примјер слиједити и други страни инвеститори и доћи у наш град, а ми са тим циљем  проширујемо пословне зоне и помоћи ћемо им кроз одређене подстицаје. Град Зворник је учествовао у финансирању прикључака на водоводну и канализациону мрежу, електро, телекомуникациону и гасну мрежу приликом отварања погона компаније Пасс. Такође, обезбиједили смо и субвенцију за запошљавање за шта су услови да инвеститор запосли најмање 100 радника и уложи не мање од 3.000.000 КМ“ – рекао је први човјек Зворника.

Према Миличићевим ријечима, конкурс за пријем радника је стално отворен, а у погону је тренутно запослено 47 радника. Он је позвао заинтересоване да се пријаве, истакавши да је обука обезбијеђена у кругу фабрике у Каракају.

„Са производњом смо почели средином октобра прошле године. Тренутно радимо са четири аутоклава, а пун капацитет нам је 26 аутоклава. Производња је организована у двије, а ускоро ће и у трећој смјени. Наша предвиђања су да пун капацитет и број запослених од око 300 постигнемо за двије године.“

Он је додао да су наруџбе велике и да је пласман производа осигуран.

„Наши производи се дорађују у погонима у Бијељини и пласирају код свјетских произвођача аутомобила. Циљ нам је да, поред овог погона вулканизације гуме, отворимо још један погон за процес екструзије гумених цријева за шта ће нам требати и још простора и радника.“

Миличић је нагласио да се води рачуна о екологији те да се све отпадне воде које настају у процесу производње сакупљају и пречишћавају у сопственој станици за пречишћавање. Поручен је још један пречистач, знатно већег капацитета, који ће бити у функцији када прошире производњу.

Са замјеником градоначелника Ивановићем у посјети „Пасс аутомативе“ Д.О.О. у Каракају били су и његови сарадници начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Дарко Стефановић и шеф Одсјека за управљање развојем и међународну сарадњу Биљана Милић.

Pin It on Pinterest

Share This