Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Замјеник градоначелника честитао успјех теквондоисткињи и џудистима

Замјеник градоначелника честитао успјех теквондоисткињи и џудистима

29.12.2022.

Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић уприличио је пријем за тренере и спортисте Теквондо клуба „Српски Соко“ и Омладинског џудо и самбо клуба „Соколови“ који су у 2022. години постигли запажене успјехе.

Теквондоисткиња Анђела Батић освојила је треће мјесто на Европском првенству за јуниоре одржаном у Хрватској. 

Џудисти Сандра Поповић и Марко Росуљаш били су трећи на сениорском Балканском првенству одржаном у Бугарској, док је Нина Мићић освојила сребро на Балканском првенству за пионире одржаном на Палама.

Замјеник градоначелника Ивановић истакао је да је ријеч о младим такмичарима који су направили озбиљне резултате у протеклом периоду и доносили одличја у свој град.

„Ово су добри спортисти и узорни грађани и жеља Градске управе јесте да наставе да вриједно тренирају као до сада, а наша обавеза биће да стварамо што боље услове за њихове тренинге. Већ смо најавили да ћемо током 2023. године кренути у изградњу центра за борилачке спортове чиме ћемо побољшати услове за њихове тренинге, а самим тим и квалитет њиховог рада. Очекујемо да ће и у наредном периоду наставити успјешно да представљају свој клуб и свој град на такмичењима широм свијета.“

Анђела Батић која је и члан репрезентације БиХ, рекла је да је у 2022. години освојила четири златне, једну сребрну и двије бронзане медаље, а најзначајнији успјех је треће мјесто на Европском првенству.

„У 2023. години нас очекује Европско првенство у Италији и Свјетско првенство у Казахстану и надам се да ћу на најбољи начин представити клуб и град.“

Сандра Поповић је нагласила да су имали доста припрема за Свјетско, Европско и Балканско првенство.

„Наступала сам на Европском КУП-у за кадете у Словенији и била сам трострука првакиња Републике Српске у конкуренцији кадета, јуниора и сениора.“

И Батићева и Поповићева, као и тренери, захвалиле су се Градској управи и замјенику градоначелника на пријему и подршци коју пружа њиховим клубовима.

Pin It on Pinterest

Share This