Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Уговоре вриједне по 10.000 КМ потписало је данас 35 незапослених лица са подручја града Зворника и 15 из општине Осмаци у оквиру Програма суфинансирања самозапошљавања дјеце погинулих бораца, демобилисаних бораца и ратних војних инвалида ВРС у 2021. години ,,Заједно до посла”.

Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић потписао је и уговор за регресни поврат доприноса за 19 фирми из Зворника и Осмака, које су  у претходној години имале повећање броја радника.

„Наши корисници неће имати проблем што се тиче финансирања, јер је Влада Републике Српске обезбиједила средства. Ове године ће бити исплаћено 70% од предвиђеног износа, а следеће преосталих 30 процената. Потписници су дужни да испоштују све уговорне обавезе,“ истакао је директор Завода Мирослав Вујичић.

Према ријечима једног од потписника уговора Марка Јовића, незапосленог борца из Зворника ова средства ће бити подстицај за цијелу породицу.

„Више година сам покушавао наћи посао, али безуспјешно. Од овог новца ћу покренути посао за грађевинске услуге, а имаћу потребу да запослим још људи. Није битно која стручна спрема, овај посао се брзо учи, а осигурава и прилику за одлазак у иностранство“, рекао је Јовић.

Градска управа ће помоћи свим корисницима приликом покретања пословне идеје у административном дијелу. „Желим свима њима да остваре своје планове. Свако ново радно мјесто много нам значи, поготово за ову категорију. Очекујем да ће успјети да остваре пословну афирмацију у пуном смислу, да ће као регистровани самостални предузетници моћи да остварују приходе и издржавају своје породице“, закључио је градоначелника Зворника Зоран Стевановић.

Pin It on Pinterest

Share This