Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Вртић „Наша радост“ промовисао здраву исхрану

Вртић „Наша радост“ промовисао здраву исхрану

12.10.2022.

Двије средње вртићке групе малишана из дјечијег вртића „Наша радост“ посјетили су данас Градску управу града Зворника и промовисали здрав начин исхране какав се практикује у овој предшколској установи.  

Према ријечима Љиље Бошковић, васпитачице и чланице стручног тима иницијативе „Школе и предшколске установе пријатељи здраве исхране“ у ову иницијативу зворнички вртић укључен је од 2016. године.

„На основу инструкција Института за јавно здравље Републике Српске кренули смо у измјене начина исхране у нашем вртићу, наравно онолико колико су нам финансије дозвољавале. За почетак увели смо интегрални хљеб, укинули торте за прославу рођендана и почели са воћним прославама. Свих ових година смо и родитеље укључивали у наше активности. Циљ нам је да код родитеља пробудимо свијест о важности здраве исхране за развој дјетета. Такође, уз ово ми у вртићу практикујемо и физичку активност, која је исто тако важна,“ истакла је Љиља Бошковић.

У оквиру промоције здраве исхране представници вртића посјећују различите јавне установе у Зворнику. У наредном периоду посјетиће и пољопривредна газдинства на подручју града гдје ће дјеца моћи да виде како се узгајају намирнице које они касније конзумирају. Дјечији вртић „Наша радост“ из Зворника испоштовао је критеријуме Института и једна је од предшколских установа која ће крајем октобра у Бањалуци добити сертификат.

Pin It on Pinterest

Share This