Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Вода се повлачи са поплављеног подручја

Вода се повлачи са поплављеног подручја

21.01.2023.

Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић и в.д. директора Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић обишли су насеље Терминал гдје се вода повукла из већине од осам поплављених кућа.

Замјеник градоначелника Ивановић рекао је да је ситуација нешто боља и да очекује да у наредном периоду, ако се не настави опадање, бар дође до стагнације водостаја.

„Што се тиче Градске управе и наших служби, ми смо даноноћно на терену гдје помажемо нашем становништву. Захваљујући правовременим информацијама имали смо времена да реагујемо, организујемо и помогнемо изношење намјештаја, доставимо вреће са пијеском и предузмемо друге мјере тако да би штета сигурно била већа да се није интервенисало правовремено.“

Замјеник градоначелника Ивановић најавио је да ће, уколико ријека Дрина не буде више расла, бити предузете мјере на санацији посљедица поплаве.

„Доставићемо пумпе да се избаци вода из подрума и гаражних просторија, организовати спровођење дезинфекције, чишћење улица и осталих површина, а већ у понедељак почеће да ради градска Комисија за процјену штета.  Оно што у наредном периоду сви заједно морамо предузети јесте да изнађемо средства да се уради обалоутврда на овом дијелу ријеке Дрине како становници у ових 50 кућа не би морали да страхују сваки пут када пада јача киша и да се више не дешавају поплаве.“

Новитовић је истакао да се вода повлачи са заплављених површина, те да је Град Зворник изузетно одговорно поступио претходних дана.

„Предузели су све превентивне мјере, ангажовали Службу цивилне заштите, Професионалну ватрогасно спасилачку јединицу, комунална и друга предузећа. Замјеник градоначелника је свакога дана и ноћу био присутан на терену. Све мјере које смо наложили и које су и предвиђене Планом одбране од поплава су у овој локалној заједници адекватно и правовремено проведене и зато имамо минималне последице од обилних падавина.“

Он је додао да је нон-стоп праћена ситуацију дотока воде у акумулације и протока и у Бајиној Башти и Вишеграду и Зворнику.

„Повезали смо у систем заштите и спасавања и грађане и локалну заједницу и републичке организације и Владу републике Српске. У све ово су укључени и предсједник Владе и предсједник Републике Српске, слушали смо и њихове сугестије, али и грађане за све оне специфичности локалне заједнице или микропростора како би на најбољи начин прошли кроз све ово“ –  рекао је Новитовић.

Pin It on Pinterest

Share This