Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Влада Војводине реконструише спортски терен у Зворнику

Влада Војводине реконструише спортски терен у Зворнику

28.11.2022.

Влада Војводине донира шест милиона динара (100.000 КМ) за спортске терене у Републици Српској, од чега је половина намијењена граду Зворнику.

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић заједно са директором Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Александром Ђедовцем и покрајинским секретаром за спорт и омладину Данетом Бастом, уручио је уговор у вриједности од три милиона динара за спортске терене у Зворнику.

Софић је том приликом истакао да су односи Србије и Српске интензивнији него икада, и да је присутно јединство, не само народа него и свих представника институција Срба, како из Српске и Србије тако и из Румуније, Словеније, Хрватске и свих осталих земаља у којима Фонд за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону дјелује.

Потписивању уговора у име града Зворника присуствовао је савјетник градоначелника Зворника Вељо Тијанић.

„Овакви и слични пројекти су још један показатељ наше добре међусобне сарадње. Свакако да ће ова средства бити од великог значаја првенствено за младе, јер ће Зворник добити потпуно нов кошаркашки терен са најновијом кошаркашком подлогом и кошевима. Свједоци смо да млади данас проводе много времена на друштвеним мрежама, тако да свако улагање у спорт је улагање у здравље и правилно одрастање,“ истакао је Тијанић.

Директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Александар Ђедовац казао је да јачање Србије јача и институције као што је Фонд, које су у прилици да подрже Србе широм региона, те да ће се та пракса у будућности наставити.

Pin It on Pinterest

Share This