Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Више од 50 планинара из Бањалуке посјетило Зворник

Више од 50 планинара из Бањалуке посјетило Зворник

30.03.2022.

Зворничка Јеринина стаза страсти привлачи све више наших суграђана, али и гостију са стране. Ова прелијепа стаза пролази кроз шумовит предео који крије остатке средњевјековне тврђаве, те представља ужитак али и изазов за све оне који воле да вријеме проводе у природи и шетњи.

Протеклог викенда зворнички планинари из ПЕУ Корак угостили су 50 чланова ПУ „Абонос“ из Бањалуке које су провели Јеринином стазом страсти, од градске капије Дрине до Горњег града Зворничке тврђаве.

„Успоном до Ђурђев Града туристи и љубитељи природе и историје имају прилику да доживе природне љепоте Зворника али и да осјете чари историјског наслеђа нашег града на Дрини“ – кажу из ПЕУ „Корак“.

Кораковци подсјећају да су ову стазу која је права љепотица, у љето прошле године очистили од растиња, шибља и отпадака и учинили је доступном за све који воле овакве изазове. Акције планинара редовно подржава Градска управа Зворник, као и зворничка Туристичка организација, па је тако и ова шетња са Бањалучанима спроведена у сарадњи са њима.

„И у наредном периоду планирамо да наставимо са активностима уређења стазе и обогаћивањем њених садржаја, како бисмо ову културно-историјску цјелину заокружили у домену планинарења и излетничке понуде у Зворнику“ – изјавио је члан Предсједништва ПЕУ „Корак“ Зоран Смиљанић.

Он је додао да се о свим информацијама у вези са овом и другим стазама на територији града Зворника информације могу добити у ПЕУ Корак и Туристичкој организацији града Зворника.

Pin It on Pinterest

Share This